Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hakaretçi imama suç duyurusu

Atatürk’e hakaret eden Gazi

Atatürk’e hakaret eden Gazi Süleyman Paşa Camisi imamı Mehmet Mutlu tepkilerin odağı olurken Çanakkale CHP İl Başkanlığı da Gelibolu İlçe Başkanlığı ile birlikte imam hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gelibolu Yarımadası’nda tarih yazan Atatürk’e bir hakaret de Gelibolu ilçesinde görev yapan bir imamdan gelmiş Gazi Süleyman Paşa Camisi imamı Mehmet Mutlu (59), sosyal medya platformunda bir paylaşım altına yaptığı yorum ile tepkilerin odağı olmuştu.

Eski Dönem T. C. Başbakanı Necmettin Erbakan’ın bir sözü ile ilgili bir paylaşımın altına “Mustafa Kemal’i itleri öyle düşünüyor” yorumunu yapan imam Mutlu’ya çok sayıda vatandaş tepki gösterdi. İlk tepki gösterenlerden biri de Gelibolu Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü oldu.

CHP Gelibolu İlçe Başkanlığı tarafından paylaşılan kınama yazısında, “Gelibolu müftülüğünde görevli Gazi Süleyman Paşa camii ( Büyük cami) imamı Mehmet Mutlu’nun sosyal medya platformunda yapmış olduğu yorumu kınıyor, gerekli adli işlemleri başlatıp, takibinin yapılacağını tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.” ifadelerine yer verildi.

“Kahrolsun gericilik, yaşasın Cumhuriyet!”

Öte yandan ÇYDD, ADD, BİRLEŞİK KAMU-İŞ, EĞİTİM-İŞ, TESUD, TEMAD Çanakkale Şubeleri ortak basın açıklamasında bulunarak “Cumhuriyetimize ve onun başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurucu kadrolarına yönelik yapılan hakaretlere bir yenisi Çanakkale’den eklendi.

Bizler; Atatürk’e ve cumhuriyetimize yönelik tüm saldırıların karşısında olmaya devam edeceğiz. Kentimizden ülke gündemine yayılan bu utanç verici hakareti şiddetle kınıyoruz. Kahrolsun gericilik, yaşasın Cumhuriyet!” dedi.

Aynı zamanda Çanakkale CHP İl Başkanlığı ve Gelibolu İlçe Başkanlığı Atatürk’e hakaret eden imam hakkında suç duyurusunda bulunarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ş. Ezgi Tuncel

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech