Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hiçbir Öğrencimiz Açıkta Kalmayacak

Üniversitelerde yüz yüze eğitime

Üniversitelerde yüz yüze eğitime başlama kararının çıkması ve kayıt döneminin başlamasıyla barınma problemi yaşayan öğrencilerin sosyal medya paylaşımları Türkiye’nin gündemine oturdu. Çanakkale’de de benzer barınma sorunları ile karşı karşıya olan öğrencilere CHP Çanakkale sahip çıktı. Öğrencilerin barınma sorunu ile ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ayrı ayrı söz alarak Çanakkale’de ekonomik nedenlerle öğrencilerin barınma sorunu yaşamasına müsaade etmeyeceklerini dile getirdi.

Son günlerde üniversite öğrencilerinin okul bahçelerinde banklarda yattığı görüntüler tüm Türkiye’de gündem olmuş benzer bir sosyal medya paylaşımı da Çanakkale için bir öğrenci tarafından yapılmıştı. Öğrencinin “yer bulamadım, dönüyorum” içerikli paylaşımı hakkında açıklama yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan öğrenciye ulaştıklarını ve barınmasını sağladıklarını bildirdi.

“Kimsenin barınma nedeniyle buradan gitmesine müsaade etmiyoruz”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Çanakkale’ye gelip devlet yurtlarında yer bulanmayan dar gelirli ailelerin çocuklarını biz barındırıyoruz. Bunu yıllardan beri yapıyoruz. Kendi yurdu çıkana kadar öğrencinin kalacak yeri olamayabiliyor, böyle durumlarda da geçici olarak da barınacakları bir yer ayarlıyoruz.

Bu yılda yine Sosyal Hizmetler Birimimiz müracaatları topluyor. Bazı yurt sahipleri ile görüşüyoruz belki yurt kiralamamız söz konusu olacak ama olmasa bile biz öğrencileri özel yurtlarda, otellerde barındırıyoruz. Dolayısıyla hiçbir çocuğun burada parasızlıktan barınamama sorunu yaşamasına müsaade etmiyoruz.

Hatta bu Pazar günü sosyal medyadan “yer bulamadım, dönüyorum.” Paylaşımında bulunan bir genç oldu kendisine hemen ulaştık. Kimsenin barınma nedeniyle buradan gitmesine müsaade etmiyoruz.

“Bu memlekette her yerde saraylar, devasa binalar yapılıyor. Yurt niye yapılmadı?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise iktidarı ise Bu memlekette her yerde saraylar, devasa binalar yapılıyor. Yurt niye yapılmadı? Niye yurt sorunu var 21. Yüzyılda? diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek; “Yurt sorununu millet ittifakının iktidarında bir yılda çözeceğiz. Bunu Sayın Genel Başkanlar da kararlı bir şekilde ifade ediyor.

20 yıllık bir tek başına iktidar döneminde inşaata, binaya yapıya ne kadar önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Bu memlekette her yerde saraylar, devasa binalar yapılıyor. Yurt niye yapılmadı? Niye yurt sorunu var 21. Yüzyılda?

“Yurt sorununu Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız”

Yurt bulamadığı için ev tutamadığı için öğrenimine ara veren öğrenciler var. Memleketine dönmek zorunda olan öğrenciler var. Ama inşallah ilk seçimde iktidar olacağız ve yurt sorununu Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız.

“30 civarı öğrenci yerleştirdik”

CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ise CHP Çanakkale olarak öğrencilerin barınma sorunu ile ilgili yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi vererek 30 civarı öğrenci yerleştirdiklerini bildirdi.

CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural; CHP Çanakkale olarak biz de öğrencilerin barınma sorunuyla ilgili çalışma yürütüyoruz. Tüm illerden il başkanlarımız arıyor. Oradan gelen yoksul ailelerin çocuklarına yardımcı olunmasını talep ediyorlar ve biz Çanakkale de Gençlik Kolları il Başkanımızla birlikte çalışma sürdürüyoruz. Bize destek olabilecek özel yurtlar ile iletişim kurduk ve o özel yurtlara şu anda Cumhuriyet Halk Partisi çalışması adı altında 30 civarı öğrenci yerleştirdik.

Bizzat beni arayan 3-4 aile var ki bu çok acı bir gerçek. “Kızım Çanakkale’ye geldi. Ev bulamıyor.” diyorlar. İşte onlara da Belediyemizin Sosyal Destek Birimi üzerinden çözüm sunmaya çalışıyoruz. Hakikatten bunlar üniversite bazında Çanakkale’mizin gerçek sorunları ama bizim iktidarımız da biz bunların hepsini çözeceğiz.” dedi.

Ş. Ezgi Tuncel

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech