Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Protokolün katılımıyla  “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Avrupa Delegasyonu adına tüm Türkiye’de Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından organize edilen Avrupa Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde bugün saat 11.00’de Golf Çay Bahçesi Önü’ nden sağlıklı yaşam için yürüyüşe geçildi. Çanakkale Protokolünün de katıldığı yürüyüş 11.30’da Çağlar Kaynak Semt Sahası’nda sona erdi.

Vali İlhami Aktaş, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı program İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla devam etti.

Programın devamında halk oyunları gösterisi, aerobik jimnastik gösterisi, fitness gösterisi ve taekwondo gösterisi yer aldı.

Avrupa Spor Haftası

Avrupa Spor Haftası, Avrupa Birliği ile birlikte tüm dünyada geleneksel olarak her yıl, 23-30 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor. Çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini ve sağlıklı yaşam kültürünü arttıran, toplumda hareketlilik bilinci ile spora teşvik edici çeşitli sportif faaliyetlerle kutlanıyor.

Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında, Türkiye’de yaş, cinsiyet ve etnik köken gözetmeksizin 83 milyon ülke nüfusunun tamamının spor ve fiziksel aktivite ile bu projenin bir parçası olması hedefleniyor. Ayrıca, 81 ilde ortak sosyal medya kampanyaları düzenlenerek, illerde spor ve sağlıklı yaşam konularında farkındalık oluşturmakla birlikte, Türkiye’nin spor, sağlık ve kültür turizmine katkı sunacak şekilde organize ediliyor.

Ş. Ezgi Tuncel

DİĞER VİDEOLAR

    Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech