Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Çevre

Köprü Bağlantısına Zemin Engeli

Çanakkale Boğazı’nın altın gerdanlığı olacak olan 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün bağlantı yollarında, her geçen gün sona yaklaşılıyor. 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nde tabya konulması işleminde sona yaklaşılıyor. Çevre bağlantı yollarının, alt yapı ve sanat çalışmaları hızla hayata geçiriliyor. Lapseki’den inildiğinde ya da Çanakkale istikametinden gelinip köprüye girmek isteyenlerin kullanacağı, Umurbey’den Lapseki’ye gidişteki köprü ayağının yeri değiştirilmeye başlandı. Milyon liralar harcanarak yapılan Köprü bağlantı yolu viyadük ayağının yanlış yapıldığı iddia edildi.

Projede görevli bir yetkili de ismini vermeden, zeminde oturma olduğunu bundan ötürü projenin biraz kaydırıldığını ileri sürdü. Yine aynı şekilde köprüden çıkınca Kocaeli yolunun alt tarafında, şevlerde kayma meydana gelince ilave beton kazık imalatına başlandığı öğrenildi. Yurttaşların ise merak ettiği konunun başında “imalatın parası devletin kasasından mı çıkıyor yoksa yap işlet olduğundan firmalar mı üstleniyor?” Ada zemin etüdünün farklılaştığı ileri sürülerek, eski yapılmış ayak bırakılıp yeniden bir ayak yapımına başlandı.

Çanakkale için asrın inşaatı olan, Çanakkale Boğazı’nın altın gerdanlığı kabul edilen böyle büyük bir projede iddia edildiği gibi bir hatanın yapılması yüz yılın komik anı olarak tarihe geçecek gibi duruyor. Yöre halkı inşallah köprüde benzer bir yanlışlığın yapılmasının mümkün olmamasına sevindiklerini dile getirdiler.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, “Tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu, asrın projesi sloganları ile açılışını beklediğimiz, Çanakkale Boğaz Köprüsü yol inşaatında istenmeyen bir durum meydana geldi.

Bölgede, Çanakkale-Lapseki karayolu üzerinde Umurbey mevkiinde, bulunan bir viyadüğün çalışması sırasında, viyadük ayağında kayma olduğunu öğrendik. Yap, işlet, devret modeli ile inşa edilen köprünün otoyolunda meydana gelen bu denli büyük bir hatanın, Çanakkale halkını endişelendirdiği ortadadır. Viyadüğün iptal edilerek, yaklaşık 50 metre mesafeye yeni bir viyadüğün yapıldığı görülüyor.

Bu denli büyük paralar harcanarak inşa edilen projenin, tamamlandığında ise cep yakacak bir ücreti olduğu düşünüldüğünde, yaşanan hadise bizleri tedirgin etmiştir. Çanakkale halkının kafasında, köprü açıldığında, heyelan ve rüzgar riskinden dolayı bir tehlike oluşacak mı sorusu doğmuştur” dedi.

Güngör Yıldız-Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech