Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ülke yanarken siyaset yapılmaz!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından son dönemde meydana gelen afetler dolayısıyla hafta sonu yazılı bir basın açıklaması yapıldı. 

Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde meydana gelen yangınların ardından Karadeniz Bölgesi’nde de su baskınında insanların hayatını kaybettiği, evlerini mülklerini suya verdiği afetler, muhalefetin gündeminde yerini koruyor.

İl Başkanlığı tarafından yazılı olarak yapılan ve birçok soruyu da barındıran açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ege bölgesinde aynı anda çok sayıda çıkan yangınlar hepimizin ciğerini yaktı. Hala yüreğimiz ağzımızda. Ülkemizin bir yanı yangınlarla kavruldu, diğer yanı ise selle mücadele ediyor… Mücadele eden ise vatandaşlarımız. Yangınların, sellerin, doğal afetlerin bir daha yaşanmaması en büyük temennimiz. Fakat yöneticiler, temennide bulunup oturamaz. Yangın, sel, deprem gibi felaketlerin ne zaman hangi coğrafyayı vuracağını tahmin etmek güç olabilir ama Ülke yönetenlerin her an olacakmış gibi hazırlık yapması, tedbir alması ve bu felaketlere en başından müdahale edip oluşabilecek zararları en aza indirmesi gerekir. Bir iktidar bunu da yapmayacaksa neden Ülke yönetimini gasp eder?

 “DİLİNİZDEN DÜŞÜRMEDİĞİNİZ İTİBAR ANLAYIŞINIZ BU MU?”

Yangınlarda pet şişeyle su taşıyan vatandaşları gördük. Vatandaşlarımız an be an alevleri takip ederken, herkes gelmekte olanın farkındayken, maalesef iktidar yangınlar boyunca gözümüzün içine baka baka sorumsuzluğunu sürdürdü. Alevler karşısında canhıraş yangını söndürün diyen bir vatandaşımız gözaltına alındı. Evi, barkı, toprağı, vatanı yanan bir insan o an ne yapabilir? Vatandaş devlete vergisini veriyor. İktidar o vergilerle kendine yüzlerce makam aracı, onlarca uçak alıyor. Ama yangın söndürmeye gelince uçak yok!

Canımız Ülkemiz, onlarca noktada aynı anda çıkan yangınlarla bir haftadan uzun süre cayır cayır yandı. Ötesi var mı? Ülkemiz yandı! Ve Türkiye, önceden komşularının yangınlarını söndürmeye destek olan bir devlet iken; kendi vatan toprağı yanarken havadan müdahale edemedi! İktidara soruyoruz:

Dilinizden düşürmediğiniz itibar anlayışınız bu mu?

Ülkemiz yangın yeriyken CHP ve CHP’li belediyeler tüm imkânlarını seferber etti. THK’nın çürümeye bırakılan uçaklarını yeniden uçurmak için girişimlerde bulundu. Çünkü biliyoruz: Ülkemizde her yaz karşı karşıya kaldığımız orman yangınları, küresel ısınma ve iklim değişikliği sebebiyle daha çok tahribat yaratmaya gebe. O halde süratle tedbir almak zorundayız. Çünkü biz ülkemizi seviyoruz. Ülkemizin insanına, ağacına, ormanında yaşayan her bir canlıya değer veriyoruz.

Biz CHP olarak elimizi taşın altına koyup sorumluluk almaya, çözüm üretmeye çalışırken; esas çalışması gereken iktidar mensupları; hiçbir adım atmadıkları yetmezmiş gibi bir de tutup felaketlerden bile CHP’ye sataşacak kadar pusulalarını şaşırmış durumdalar. Ayıptır!

“KARGALARI BİLE GÜLDÜRECEK BU SAFSATALARI BIRAKIN, İŞİNİZE BAKIN”

Bülent Turan’ın çıkıp THK’nın işlevsizleştirilmesinden, Ülkemizin yangın söndürme uçaklarının çürümeye bırakılmasından da kendince CHP’yi sorumlu tutan sözleri, kurdukları trol ordusunun bile aklına gelemeyecek kadar akıldan fikirden yoksun. Bu sorumsuz iddialar, 20 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın, beceriksizliğinin itirafıdır. Hazımsızlıktır.

Bülent Turan’a hatırlatmak isteriz: Yangınla, selle mücadele siyasi manipülasyonla olmuyor. Yitip gitmişliğinizin, çaresizliğinizin hezeyanlarını anlıyoruz. Yarın çıkıp “CHP 128 milyar doları ne yaptı; hesabını versin” deseniz dahi şaşırmayacağız artık. Fakat yine de uyarıyoruz: Kargaları bile güldürecek bu safsataları bırakın, işinize bakın.

BÜLENT TURAN’A SORDULAR

Kamuoyu adına Bülent Turan’a soruyoruz:

Ege’deki yangından bu yana, yanlış politikalarınızın sonuçlarını telafi etmek için ne yaptınız? Allah korusun, yarın herhangi bir yerde bir yangın daha çıksa ne yapacaksınız? Uçaklarımız müdahale edebilecek mi? Ek tedbirler aldınız mı? Aldıysanız neler? Yoksa Ege’de olduğu gibi, “Her şey yanıp biterse yangın kendiliğinden söner” dercesine hiçbir şey yapmayıp CHP’ye sataşmaya devam mı edeceksiniz yine?

Kendinizi bu ülkenin bir evladı olarak görüyorsanız, çözümün bir parçası olun. Çözüm için, bu Ülke için bir adım atın ve THK’nın çürümeye terk ettiğiniz uçaklarının CHP’li belediyeler tarafından tekrar yangınlarda kullanılabilir hale gelmesi için destek olun. Bu iş, parti meselesi değil; memleket meselesi. Ülke yanarken siyaset yapılmaz. Yoksa o alevler sizi de yakar!

 

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech