Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Değişim İçin Affetmek

Bu dünya deneyimi bize

Bu dünya deneyimi bize her an öğretmeye devam ediyor. Her şey değişiyor. Bedenimiz, etrafımızdaki insanlar, tercihlerimiz, gerçeklerimiz değişimi durduramıyoruz. Direnmeyin ve akışına bırakın. İşin sırrı şu; siz ne yaparsanız sadece hızlandırıcı bir katkı olacak. Gerisi finalde olması gerektiği gibi olacak. Hayat dediğin doğum ile ölüm arasında üstelik kaybederek yürüdüğümüz bir yol. Kaybettiğimizi düşündüklerimizi fark ederek kazanca çevirebiliriz.

Deneyimlerimizi fark ederek bu yolda yürümek, kendine katkı sağlayarak yürümektir. Deneyimleri fark etmek içinse bazen dengeleri bozmak gerekir. Önce mevcudu koruyalım derim hep. Baktık olmuyor sonra dağıtalım. En başında değişim mutluluk getirecek biliyorum. Ancak değişimi yaşayacak kişi de böyle düşünmüyorsa sonuç hep aynı olur.

Bu sefer gerçekten her şey değişecek diyorsanız affetmek üzerine düşünmeye başlayın.

Çünkü gerçekten değişimden bahsedebilmek için affetmek ve acılara tutunmaktan vazgeçmek eylemleri üzerine derince düşünmemiz gerekir. Canınızı yakan pek çok deneyim yaşamış olabilirsiniz. Bu deneyimleri yaşatan kişileri affettim demek kolay değildir. Tüm yaşattığı duygularla yüzleşmeyi gerektirir. Size vermek istediği deneyimi yerli yerine yerleştirmek gerekir. Yaralarınızı seçip göstermek istediğiniz kişilere anlatmak bir çözüm gibi görünür. Ancak bu sizi geçici bir süre rahatlatır. Hep anlattığınız ama çözemediğiniz bir kısır döngü yaratır. Konu aslında o kişiyle sizin aranızdadır. Sürekli anlatarak size haklı gösterecek sebepler ararsınız. Bu o yaraların içinde yok olmak ve o duvarların arasında mücadele etmek anlamına gelir. Bu döngünün içinden çıkabilmek ve başkalarını affedebilmek için önce kendinizi affetmelisiniz. Yaşadıklarınıza verdiğiniz tepkiler değişse de sonuçlar değişmeyecekti. Siz bu deneyimleri alın diye onları yaşadınız. Bırakın kendinizi ve neden acı çekiyorum, ben bunları hak etmedim döngüsünden çıkın. Evet tamam kabul ediyorum siz bunları haketmediniz. Ancak artık bitti. Şimdi yeni bir hikaye yazma zamanı. Ve göreceksiniz yazdığınız her yeni hikaye cesaretinizi arttıracak ve siz yeni hayatınıza her gün yenilenerek ve değişerek devam edeceksiniz. Kendinize inanın!

Kalben affetmek deneyimlemeniz gerekecek bir tecrübedir ve aslında çok kolay bir eylemdir. Çünkü zihin unutmayacaktır ama kalbiniz size hafiflemiş hissettirecektir. Bu sonu hep mutluluğa çıkan şahane bir çıkış yoludur. Asıl konu affettikten sonra gelecek olan yenilenmeyi kabul etmektir. Ben buna hazmetmek diyorum. Bu zihnin size bir oyunu. Size diyor ki sen affettin ama o gayet mutlu kendi hayatında. İşte orada başlıyor. Ben niye affettim duygusu. Amacımız başka birini mutlu etmek değil sizin değişiminize katkı olmak. Geçmişe uzanan kollarınızı geri çağırıp dinlendirmek.

Yeniden başlama gücüyle atacağınız adımlar, size geçmişe tutunmaktan daha zor geliyor olabilir. Çizdiğiniz kalın duvarlar güvenli geliyorsa, ne kadar canınızın yanacağını bildiğiniz yerde durmak istiyorsanız, geleceğe adım atmaktan çekinebilirsiniz. Her yeni başlangıç cesaret ve güçlü bir duruş gerektirir.

Geçmişte yaşadıklarımız bugünü yaratıyorsa, geçmişe dönüp silemediklerimizin deneyimlerini cebimize koyup yürüyebiliriz.

Bizi beslemeyen öfke dolu duygulardan arınabiliriz. Şimdi sadece ve önce kendinize dürüst olun istiyorum. Yüzleşin tüm deneyimlerinizle. Kalbinize sorun bu oyunu bozmak istiyor musunuz? Cevap evetse hayatınızı kolaylaştıracak ilk adımı attınız demektir.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech