Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Valilik: “Tedbiri elden bıraktığımız görülmektedir”

Türkiye’de, son bir haftada,

Türkiye’de, son bir haftada, özellikle 9 günlük bayram tatili sonrasında vaka sayıları ciddi şekilde artışa geçti. Geçtiğimiz gün ülke genelinde 19 bin 761 vaka tespit edilirken, Çanakkale’de de vaka sayıları yükseliyor. Çanakkale’de artan vaka sayıları karşısında Valilik tarafından bilgilendirme yapıldı. Valilik tarafından yapılan bilgilendirmede, “Gözlem ve denetlemelerde maske ve mesafe kuralına uyma konusunda tedbiri çoğunlukla elden bıraktığımız görülmektedir” ifadesi kullanıldı.

Türkiye’de, 9 günlük bayram tatili sonrasında, vaka sayıları hızla artışa geçti. Son bir haftada vaka sayıları 10 binden 20 bine kadar dayandı. Dün açıklanan vaka sayısı ise 19 bin 761 oldu. Çanakkale’de dün yetkililerle yaptığımız görüşme sonrasında, vaka sayılarının yeniden artışa geçtiğini kaleme almıştık.

Valilik ise artan vaka sayıları ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Çanakkale’de 100 bin kişide görülen vaka sayısı geçen hafta 21 iken 31’e çıkmıştır ifadeleri kullanılırken, aşı konusunda hassasiyet beklendiği ifade edildi.

“Vaka sayısı 21 iken bu hafta 31’e çıkmıştır”

Çanakkale’de artan vaka sayıları karşısında Valilik tarafından bilgilendirmede bulunuldu. Valilik tarafından yapılan basın duyurusunda, “İlimizde geçen hafta 100.000 kişide görülen vaka sayısı 21 iken bu hafta 31’e çıkmıştır.

“Tedbiri çoğunlukla elden bıraktığımız görülmektedir”

Maalesef yapılan inceleme, gözlem ve denetlemelerde maske ve mesafe kuralına uyma konusunda tedbiri çoğunlukla elden bıraktığımız görülmektedir.

Tekrar yüksek vakaları görmemek, tekrar kapanmamak için bir süre daha maskemizi takmak durumundayız.

“Tedbirlere uymamız gerekmektedir”

Kafeterya, restaurant vb. başta olmak üzere tüm iş yerlerimizde ve düğün nişan vb. etkinliklerde Sağlık Bakanlığımızın Covid-19 rehberindeki tedbirlere uymamız gerekmektedir.

Aşılama oranımız yüksek olsa da halen daha çok sayıda hemşehrilerimiz sırası gelmesine rağmen aşı olmamıştır.

Lütfen kendi sağlığımız ve sevdiklerimizin sağlığı için aşımızı olalım” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech