Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ezineli Yahya Çavuş beyazperdeye taşınıyor

Çanakkale Savaşı kahramanlarından, Ezineli

Çanakkale Savaşı kahramanlarından, Ezineli Yahya Çavuş’un belgesi için düğmeye basıldı. Önümüzdeki günlerde, Ezineli Yahya Çavuş belgeselinin çekimlerine başlanacağı öğrenildi.

Çanakkale Savaşı kahramanlarından olan Ezineli Yahya Çavuş’un hayatı beyazperdeye aktarılacak. Yahya Çavuş’un belgeseli için start verildiği ve çekimlerine başlanacağı belirtildi.

Konuyla ilgili Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, sosyal medyada açıklamada bulundu. Başkan Yüksel, “Ezine’mizin tarihine sahip çıkıyoruz” derken, “AK Parti Grup Başkanvekilimiz Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan, Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Jülide İskenderoğlu’nun destekleriyle, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Sinema Genel Müdürlüğümüz, Yahya Çavuş Köyü muhtarlığımız ve Ezine Belediye Başkanlığımız öncülüğünde, ilçemizin, Ezine’mizin tarihine ışık tutacak ve tanıtımına katkı sağlayacak, kuşaktan kuşağa aktarılacak, Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin yaşandığı Çanakkale Kara Savaşları’nda, savaşın seyrini değiştiren, 32 saat boyunca direnen, 26.Alay 3.Tabur 10.Bölüğün efsanevi askerlerinden Ezineli Yahya Çavuş’un hayatı, doğduğu yer, çocukluğunun ve gençliğinin anlatıldığı Çanakkale Savaşı kahramanı Ezineli Yahya Çavuş belgeselimizin çekimlerine başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech