Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Çanakkale için kritik yangın

Çanakkale’nin tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı havzasında yangın çıktı. Çıkan yangın rüzgarın etkisi ile büyürken, yangına kısa sürede çevre ilçelerden de söndürme çalışmaları için destek geldi.

Çanakkale’nin tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı’nda cumartesi akşamı saat 20.00 sularında yangın çıktı. Baraj havzasında bulunan ağaçlık alanda çıkan yangın kısa sürede, rüzgarında etkisiyle büyüdü. Yangına Çanakkale Bölgesi’nden çok sayıda itfaiye ekibi müdahalede bulundu.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede yangına 11 arazöz, 5 su ikmal aracı, 1 dozer, 60 teknik personel, 2 hizmet aracı, 1 trayler,2 belediye itfaiyesi ile müdahale edildiği bildirildi. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının ardından yangın tamamen söndürüldü.

Öte yandan çalışmaları sürdüren yetkililer tarafından da yol kenarına atılan sigara izmaritinin yangına neden olma ihtimali üzerinde durulduğu bilgisi verildi.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın da Kazdağlarına destek olmak amacıyla konser verdiği alana yakın bölgede çıkan yangın, Çanakkale için hayati öneme sahip olan Atikhisar Barajı’nda kaygıya neden oldu.

Ş. Ezgi Tuncel

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech