Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz!”

Çanakkale Kadın Platformu cumartesi

Çanakkale Kadın Platformu cumartesi günü saat 14 de Doktor Mümtaz Pirinçciler Meydanı’nda bir basın açıklaması yaparak; “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz!” dedi.

Çanakkale Kadın Platformu Bileşenleri adına Tüm-Bel-Sen Kadın Sekreteri Burcu Yeter’in okuduğu basın açıklaması şu şekilde; “20 Mart 2021 gününün ilk saatlerinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nin “Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine” karar verildiği açıklandı. Meclis’te oybirliği ile kabul edilen İstanbul Sözleşmesi’nden tek kişinin kararı ile çıkılamaz! Meclis’in iradesi tek kişiye devredilemez! Temel hak ve özgürlüklere ilişkin uluslararası sözleşmeler böyle yok edilemez! Bu hukuksuz, bizim için geçersiz karar, isyanımızı, öfkemizi büyüttü. Kabul etmiyoruz!

Şiddetin, kadın katliamının, tecavüz ve tacizlerin artarak sürdüğü, kadına karşı tüm şiddet biçimlerinin sıradanlaştırıldığı, LGBTİ+’ların sistematik olarak hedef gösterildiği bir ortamda, sözleşmenin kaldırılmasını gündeme getirmek tüm bu suçlara zemin hazırlamak demektir. Bu girişimin arkasından, 6284’ün etkisiz hale getirilmesi, boşanan kadının yoksulluk nafakasının kısıtlanması, çocuk istismarcılarının affedilmesi, tecavüzcü ile evliliğin yeniden getirilmesi ve evlilik yaşının 16’nın, çocuklarla cinsel ilişki yaşının ise 15’in de altına indirilmesi, şiddet suçlarında belge istenmesi, çocuk cinsel istismarı, tecavüz ve kadına karşı şiddet suçlarında “somut delil” aranması, aile arabuluculuğu gibi temel haklara saldırıların gündeme alındığını biliyoruz.

“İstanbul Sözleşmesi’nden değil, önümüzden çekilin!”

1 Temmuz’a kadar haklarımızı, hayatımızı, İstanbul Sözleşmesi’ni savunma mücadelemizi alanlarda, sokaklarda, meydanlarda sürdüreceğiz. 1 Temmuz’dan sonra da sözleşmeyi nasıl kazandıysak öyle savunacağız. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, erkek adalet değil, gerçek adaletin uygulandığı, demokratik bir hukuk devletinde eşit, özgür ve şiddetten uzak bir yaşam sürmek hakkımız! Söz konusu olan hayatımız!

Haklarımıza, sözleşmemize göz dikenlere sesleniyoruz: İstanbul Sözleşmesi’ni nasıl kazandık ise öyle savunmaya devam edeceğiz! İstanbul Sözleşmesi’nden değil, önümüzden çekilin!”

Ş. Ezgi Tuncel

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech