Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vergilerin altında ezildik

Tüketiciyi Koruma Derneği Çanakkale

Tüketiciyi Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, gazetemize açıklamalarda bulundu. Berkit, pandemi sürecinde toplumun her kesiminin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, vergilerin düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Motorlu taşıtlar vergisi alınmasın diyen Berkit, doğalgaz-elektrik ve su için tüketici sadece kullanım bedelini ödemek istiyor dedi. Yerel yönetimlere ve Merkezi Hükümete seslenen Berkit, “Tüketiciler zor durumda” açıklamasında bulundu.

Tüketiciyi Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit ile röportaj gerçekleştirdik. Binlerce vatandaşın faturalarını ödemekte zorlandığı pandemi sürecinde, alınan vergiler artık nüfusun büyük çoğunluğunu zor duruma düşürüyor. Elektrik, doğalgaz ve elektrik giderleri neredeyse kira giderlerine eş değer olurken, Ali Rıza Berkit, “Maalesef beklentileri karşılayacak hiçbir olumlu karar çıkmadı” siteminde bulundu.

“Vergilerle ilgili düzenleme şart” diyen Berkit, tüketicilerin beklentilerini tek tek kamuoyuna aktardı.

“Beklentileri karşılayacak hiçbir olumlu karar çıkmadı”

Tüketiciyi Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, “Ülkemizdeki ve Çanakkale’deki tüketiciler 2020 yılını çok zor koşullar altında geçirdi. Hem merkezi hükümetten hem de yerel yönetimlerden vatandaşların beklentileri vardı ama maalesef bu beklentileri karşılayacak hiçbir olumlu karar çıkmadı.

“Tüketiciler zor durumda”

Merkezi hükümet tarafından Kısmi Kapanma kararı alındı. Tüketiciler gerçekten çok zor durumda. Tüketici genel bir kavram ama bunun içinde iş adamları ve işverenlerde var.

“Motorlu taşıtlar vergisinin alınmamasını istiyoruz”

Motorlu taşıtlar vergisi her ne kadar ticari bir yapıda olsa da, binlerce araç trafiğe çıkmıyor. Ocak ayında en zor koşullarda insanlardan motorlu taşıtlar vergisi alındı. Temmuzda alınacak olan motorlu taşıtlar vergisinin alınmamasını bekliyoruz.

“Sadece elektrik parası ödemek istiyoruz”

En temel tüketim maddesi olan doğalgaz ve elektrikte, onlarca vergi olduğu için bu konuda kesinlikle biz tüketiciler sadece elektrik parası ödemek istiyoruz. Bu süreç geçtikten sonra yeniden oturulur ve tartışılır. Hiç ödemeyelim demiyoruz. Binlerce insanın elektriği kesik… Binlerce insanın doğalgazı kesik… Bu dönemi yaşamı kolaylaştıracak bir şekilde yaşamak için merkezi hükümetin bu tür toplumsal kararlar almasını bekliyoruz.

“Yerel yönetimlerden beklentilerimiz var”

İş yerleri kapalı… Yerel yönetimlerden de beklentilerimiz var.  Katı atık vergisi, işgaliye gidi alımların durdurulmasını istiyoruz. En temel tüketim maddesi su da akıllı sayaçtan su almaya gittiğinizde aylık 20 TL vergi yazılıyor. Herkese çağrı yapıyoruz. Şu süreci vergisiz bir şekilde atlatalım. Süreçten çıktıktan sonra vergiler alınabilir. Tüketiciler ile dayanışma içinde bu süreç geçirilmezse sorun katlanarak büyüyecektir.

“Vergiler elden geçirilsin”

Tüketicilerin vergileri düşürülsün. Vergiler elden geçirilsin. Tüketici pandemi sürecinde sadece tükettiği miktarı vergisiz ödemek istiyor” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech