Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramazan ayı yardımlaşma ve dayanışma ayı

AK Parti Çanakkale İl

AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı Sosyal İşler Biriminden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Arzu Bendeş imzasıyla ve “Ramazan ayı yardımlaşma ve dayanışma ayı” başlığıyla Ramazan ayı bültenini kamuoyu ile paylaştı.

Bültende şu ifadelere yer verildi; “Kardeşliğin daim olduğu, sevgilerin birleştiği, ibadetlerin ve yardımlaşmanın yoğunlaştığı, nefislerin terbiye edildiği, sevap ve mükafatın, af ve mağfiretin arttığı bu ay tüm Müslüman alemine mübarek olsun.

AK Parti; iktidara gelindiği günden bugüne, sosyal devlet anlayışını giderek güçlendiren bir yol haritasıyla hizmetlerine devam etmektedir. Bu bağlamda tüm il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, yardıma muhtaç hanelerin ihtiyaçlarının karşılanması için yıl boyunca ayni ve nakdi olarak gıda yardımı yapılmaktadır. Ailelerimiz düzenli ve nakdi sosyal yardım programları ile sürekli olarak desteklenmektedir. 2020 yılında ilimiz genelinde Sosyal Destek programları kapsamında, e-devletten yapılan başvurulara istinaden ‘Ekonomik İstikrar Paketi’ ile FAZ1, FAZ2 ve FAZ3 yardımları ile toplamda yaklaşık 32 bin kişiye 32 Milyon TL, ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasıyla 8 bin 674 kişiye 8 milyon 674 bin TL nakdi yardım desteği sağlanmıştır. Yine salgın döneminde valilikler ve kaymakamlıklar koordinesinde Vefa Sosyal Destek grupları oluşturularak koronavirüs tedbirleri sebebiyle, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye devam edilerek 61 bin 779 kişiye ulaşılmıştır. Milletçe kovidle mücadele ettiğimiz bu süreçte, devletimiz eliyle il genelinde toplamda 152.000 kez Çanakkaleli hemşehrimize dokunulmuştur. Sosyal devlet anlayışının adeta mihmandarlığını ve mimarlığını yapan; milletiyle el ele kutlu yürüyüşüne devam eden AK Parti, sosyal politikalar anlamında milletinin yanında olmaya ve projeler geliştirmeye devam edecektir.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan bu salgın dönemini hep birlikte birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde geçirmeyi temenni eder, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının hepimize huzur ve güzellikler getirmesini dileriz.”

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech