Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başladığımız yere döndük

Geçtiğimiz sene Mart ayında

Geçtiğimiz sene Mart ayında ülkemizde ilk koronavirüs vakası görülmüştü. İlk vakanın görülmesinden sonra 2020 yılının Nisan ayında kordon boyu, sahil kenarları, Halk Bahçesi ve Özgürlük Parkı kullanıma kapanmıştı. Aradan tam bir yıl geçti. 2021 yılının Nisan ayında kordon boyu, sahil kenarları, Özgürlük Parkı ve Halk Bahçesi bir kez daha bariyerlerin arkasında kaldı. Çanakkale 100 bin nüfusa göre vaka sayısında Türkiye 3.sü olurken, Çanakkale başladığı yere geri göndü.

Türkiye tam bir senedir, koronavirüs ile ciddi bir şekilde sınav veriyor. 1 sene içerisinde birçok şey değişti ve defalarca kez normalleşme ve kısıtlama süreçleri tekrarlandı. En son alınan kararla ise Türkiye yeniden kısmi kapanma sürecine geri döndü.

Geçtiğimiz sene Nisan ayında, koronavirüsle ilk tanıştığımız zamanlarda, kordon boyu, sahil kenarları, Özgürlük Parkı ve Halk Bahçesi kullanıma kapanmış ve uzun bir süre toplu vakit geçirilebilen alanlar kullanılmamıştı. 1 Haziran’da ise normalleşme başlamış ve turizm sezonunun açılması ile koronavirüs sürecinde bir rahatlama meydana gelmişti.

Aradan tam bir yıl geçmesine karşın, Türkiye 2021 yılında, 2020 yılının Nisan ayına geri dönüş yaşadı. Adeta sadece yıl değişti, yaşananlar ve koronavirüs gerçeği hiçbir şekilde değişmedi. Geçtiğimiz gün İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile kordon boyu, yeni kordon, Kepez- Dardanos- Güzelyalı sahil şeritleri kapandı. Ayrıca sahil kenarlarının yanı sıra vatandaşların özellikle bahar aylarında nefes aldıkları, kentin iki yeşil alanı olan Özgürlük Parkı ve Halk Bahçesi’de bariyerlerin arkasında kaldı.

Türkiye vaka sayısı olarak geçtiğimiz seneye oranla 3.pik dönemini yaşarken, uygulanan kısıtlamalar ve yaşadığımız süreç geçtiğimiz senenin aynısı oldu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech