Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısıtlamalar yetersiz

Dün gerçekleşen Kabine Toplantısı

Dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kısıtlama planı açıklandı. Kısıtlamalar Türkiye ölçeğinde planlanırken Çanakkale gibi vaka sayısının çok yüksek olduğu illere ek kısıtlamalar getirilmedi. Vaka sayısının en yüksek olduğu 3. il olan Çanakkale için açıklanan kısıtlamaların yeterli olup olmayacağını Çanakkale Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy’a sorduk. Erensoy getirilen kısıtlamaların Çanakkale için yeterli olmadığını. Yine virüsün yayılma hızının insanların kişisel kararlarına bırakıldığını söyledi.

Dün Sağlık Bakanlığı tarafından illerde görülen vaka sayılarının yer aldığı harita açıklandı. Açıklamaya göre Çanakkale’de 100 bin kişiden 797’si koranavirüse yakalandı. Vaka sayısı neredeyse 100 binde 800’e yaklaşırken Çanakkale Türkiye’de en yüksek vaka görülen iller arasında 3. sırada yer aldı.

Öte yandan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısıtlamaların bayram sonuna kadar sıkılaştırdığını beklenen azalma görülmediği taktirde ise iki hafta sonra daha sert kısıtlamaların getirilebileceğini duyurdu. Ancak tüm Türkiye ölçeğinde getirilen kısıtlamalara ek olarak Çanakkale gibi vaka sayısının çok yüksek olduğu iller için farklı uygulamalar gündeme gelmedi.

Virüsün yayılma gidişatı kişisel kararlara bırakıldı

Vaka sayısının en yüksek olduğu 3. il olan Çanakkale için açıklanan kısıtlamaların yeterli olup olmayacağını Çanakkale Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy’a sorduk. Erensoy getirilen kısıtlamaların Çanakkale için yeterli olmadığını. Yine virüsün yayılma hızının insanların kişisel kararlarına bırakıldığını söyledi. Açıklamasının tamamı ise şu şekilde; “Bu alınan önlemler gerçekten yeterli değil. Çanakkale’de gidişat çok kötü, hastanelerin durumu da çok kötü. Yine insanların kişisel kararlarına bırakmış gibi olduk. Umarım Çanakkale her şeye rağmen umarım gidişatın farkına varır. Yani dışarıdan bir durdurma girişimi olmadan gerçekten kendisini ciddi bir şekilde sınırlar. Yoksa bu önlemlerle süreç çok sıkıntılı geçecek.”

Ş. Ezgi Tuncel

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech