Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale kapanmayı bekliyor

Türkiye’nin gözü kulağı, Pazartesi

Türkiye’nin gözü kulağı, Pazartesi (Yarın) akşam saatlerinde gerçekleşecek olan kabine toplantısında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ramazan ayında uygulanacak olan kısıtlamaları kamuoyuna açıklaması beklenirken, tam kapanma gündeme geldi. Prof. Dr. Alper Şener, gazetemize yaptığı açıklamada, “Tam kapanma kesinlikle rahatlatır. 15 gün sonra vaka sayılarında ciddi düşüş yaşanır” dedi. Öte yandan kafeler, restoranlar Ramazan ayında paket servis ile çalışacaklarken, Cumartesi ve Pazar günleri ise tam kapanma uygulaması bekleniyor.

Türkiye, tamamen Pazartesi günü (Yarın) akşam saatlerinde gerçekleşecek olan kabine toplantısına kenetlendi. Kabine toplantısı sonrasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ramazan ayında uygulanacak olan kısıtlamaları kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Öte yandan Prof. Dr. Alper Şener ile röportaj gerçekleştirdik. Şener, “Olgu sayısını düşürmenin en etkili yolu kapanmaktır” dedi.

Prof. Dr. Alper Şener, “Aşılama olmadan ki anladığımız kadarıyla aşılama süreci hızlı ilerlemiyor. Tam kapanma kesinlikle rahatlatır. Tama kapanma durumundan 15 gün sonra ise vaka sayılarında azalma olacaktır. İlk 15 gün yine böyle bir plato çizecektir ve vaka sayıları yüksek çıkacaktır. 15 gün sonra vaka sayılarında ciddi bir düşüş yaşanır.

Matematiksel olarak baktığımızda, tam kapanmanın dışında bir çare yok. Neden? Hastanelerde artık yer yok. Yoğun bakımlar doluyor. Sağlık personeli zaten uzun dönemde yıprandı. Bir taraftan zaten devam etmesi gereken, covid dışındaki hastaların takipleri de var. Artı bir taraftan da aşı süreci yaşanacak. Sağlık personeline maddi manevi ihtiyacımız var.

Olgu sayısını düşürmenin en etkili yolu kapanmaktır. Bunun başka bir yolu yok” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech