Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni başkan Ankara yolunda

Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisinde

Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisinde bir dönem Merkez İlçe Başkanlığı, İl Başkanlığı koltuğuna oturup, partiyi temsil eden Nejat Önder, bu partideki siyasi yaşamını İl Genel Meclis Üyesi olarak devam ediyordu.

Bugün yapılan İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde bir gün önce Yüksek Seçim Kurulundan istifa dilekçesi vererek ayrılan Önder, bağımsız olarak seçime girmiş, AK Partililerin oylarıyla başkanlığa seçilmişti. Çiçeği burnunda yeni Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder’in, şu saatlerde Ankara’ya gitmek için yola çıktığı öğrenildi. Önder’e yeni partisinin rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takması bekleniyor.

Çanakkale CHP seçmeni özellikle de Barbaros Mahallesi delgeleri yakından bilir ve tanırlar ki Önder’in seçimlerde bu tür çıkışları olmuştur. Son CHP İl Başkanlığı seçiminde de Küçükkuyu Belediye Başkanı ile birlikte hareket edip 8 Genel merkez delegesini seçtirerek Muharrem Erkek ve İsmet Güneşhan’a desteğini vermişti. 

CHP içersinde “Merdiven altı siyaseti”nin mimarlarından olan Nejat Önder, merkez ilçe başkanlığı süresinde önce görevden alınmış, ardından da seçime girerek yeniden başkan seçilmişti. Bir ara belediye başkanlığı seçimlerinde de DSP’den siyaset yapma eğilimine girmiş, bu parti için ekibi ile birlikte çalışmışlardı.

Son yapılan seçimler öncesi AK partili yetkililerin benzer teklifi Sadık Göğüsgeren’e de yaptıkları, Göğüsgeren’in bu teklife sıcak bakmadığı da ileri sürüldü. Bunun ardından AK partili yetkililerin Önder ile ikili görüşmeler yaptığı iddia edildi.

Güngör Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech