Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baronun Genel Kurulu için yasal süreç başladı

5 Nisan Avukatlar Günü

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşma gerçekleştiren Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, Baro Genel Kurulu için tarih verdi. Baroda bir anlamda seçim atmosferi şekillendi.

Çanakkale Barosu, bu sene içerisinde yapacağı Genel Kurulu bir türlü yapamamış ve koronavirüs engeline takılmıştı. Baro içerisinde, genel kurulun ne zaman yapılacağı konuşulurken, süreç içerisinde adaylarda ortaya çıkmış ve seçim atmosferi bir anda şekillenmişti.

5 Nisan Avukatlar günü dolayısıyla, konuşmasını gerçekleştiren Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, genel kurul ile ilgili, “Pandemi gerekçe gösterilerek, Genel Kurullarımızı yapamadık.

Maalesef; bu süreçte yasalara ve mevzuata aykırı durumlara şahit olduk. Yönetmelik ve İdari Kararlar, Avukatlık Kanunu’nun üzerinde görüldü. Yüksek Seçim Kurulu bu konuda birbiriyle çelişen kararlar verdi. AVM’ler açıkken, salonlar ağzına kadar dolu Parti Kongreleri yapılıyorken; Baroların Genel Kurulları yapılamadı, yaptırılmadı.

Kurulumuzu Mayıs 2021’de yapmakla ilgili yasal süreci başlatmış bulunuyoruz”

Ekim ve Aralık 2020 de yapamadığımız Genel Kurulumuzu Mayıs 2021’de yapmakla ilgili yasal süreci başlatmış bulunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech