Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yoğun bakımlar doldu

Çanakkale Tabip Odası Başkanı

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Erensoy’a, “Aşı olduktan sonra covid olan hastalar var mı? Yoğun bakımlarda doluluk oranı nedir? Riskli döneme doğru mu gidiyoruz?” sorularını yönelttik. Erensoy, aşı olduktan sonra covid olup ağır geçiren hastalar var dedi ve ekledi, “Yoğunlar bakımlarda doluluk oranı çok yüksek.”

Çanakkale vaka artış hızı göz önüne alındığında, 81 il arasında çok yüksek riskli il konumunda bulunuyor. Çanakkale geçtiğimiz hafta turuncu bölgeden kırmızı bölgeye geçti ve 100 bin nüfus oranına göre vaka sayısı 100’ün üzerine çıktı.

Son günlerde, koronavirüs vakaları Çanakkale’de artışa geçerken, konuyu Çanakkale Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy ile konuştuk. Erensoy’a merak edilenleri sorduk ve cevaplarını aldık.

Yoğun bakımlar doldu mu?

“Yoğun bakım doluluk oranları çok yüksek”

Dr. Güleda Erensoy; “Çanakkale Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy, “Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ndeki mevcut 3 yoğun bakım bölümü dolu. İlçelerde de yoğun bakımlar var. Biga’daki yönetim kurulu üyelerinde de durumu öğrendim ve Biga’da da doluluk yüksek. Bir taraftan da can kayıpları yaşanıyor. Servise çıkarılanlar oluyor. Yoğun bakımlarda bir devir dâhim oranı söz konusu ama doluluk oranları çok yüksek. Dolu diyebiliriz.”

En riskli döneme gidiyoruz denilebilir mi?

Dr. Güleda Erensoy; “1-2 haftada çok ciddi bir artış ve değişim var. Şu anda kapatma uygulanmıyorsa, bu tamamen esnaflardan çekinildiği içindir. Şu andaki koşullarla kapanmaktan başka çare yok. Çok kötü gidiyor.

Kasım ayındaki o çok riskli döneme doğru hızla gidiyoruz. Eğer kapanma olmazsa, o en kötü dönemi bir kez daha yaşayacağız.”

Aşılama çalışmaları nasıl ilerliyor?

Aşı olduktan sonra koronavirüse yakalanıp, ağır geçiren oldu mu?

Dr. Güleda Erensoy; “Aşılama oranı genel olarak çok düşük. Sağlık çalışanlarının dışında, tamamlanan bir aşılama yok. Aşılama oranı çok düşük ve aşılamanın bitmesi, şu andaki aşılama hızıyla bir, iki bulacak gibi görülüyor. Sağlık Bakanlığı’nın elinde yeterli aşı olmadığı için hızlı bir şekilde aşılama yapılamıyor. Aşıda ikinci doz garanti edilebilmiş değildir. Diğer aşı çeşitleri de gelmedi ve tek bir aşıya bağımlıyız.

Aşı olup, antikor düzeyi yükselmiş olan ama ağır bir şekilde koronavirüs geçiren hastalar var. Türk Tabipleri Birliği’nin bize şehrinizdeki bu tip vakaların durumlarını bize bildirin diye bir uyarısı oldu” açıklamasında bulundu.”

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech