Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Savaşanları ürünlerinde yaşatıyor

Ceramik by Elif Seramik Atölyesi bu sene 18 Mart için iki farklı tema oluşturdu. Bu vatan için savaşanları anmak için oluşturulan temalardan ilki Gelincik Serisi ikincisi ise 1915 Serisi.

Ceramik by Elif Seramik Atölyesi’nin sahibi Elif Çetin Çanakkale’de faaliyet gösteren bir atölye olduğu için hâlihazırda buranın değerlerini yansıtan ürünlere önem verdiklerini bu sene de 18 Mart için iki farklı temayla ürünler oluşturduklarını söyledi.  Elif Çetin “Bunlarda bir tanesi “Gelincik Serisi” gelinciğin Çanakkale için çok özel bir anlamı var.” dedi.

“Gelincik çiçekleri Çanakkale için ayrı bir anlam ifade eder”

Çetin sözlerine şu şekilde devam etti; “Görüntüsüyle görenleri büyüleyen ince dallı yapısı ve narin kırmızı yapraklarıyla karakteristik bir çiçek olan gelincik çiçekleri Çanakkale için ayrı bir anlam ifade eder. Kısa süreli mevsimi ile hayatımızın anlarına dokunurken, tarlalar boyu yayılan görüntüsüyle bize sonsuzluğu anımsatır. Truva Savaşları’ndan, Çanakkale Savaşları’na kadar ortak bir hikâye anlatır gelincik çiçekleri… Homeros’un İlyada’sında ölen savaşçıları “Gelincikler” diye ifade ettiği söylenmektedir.

Çanakkale Savaşlarında ise daha onbeşinde vatani için toprağa düşmüş gencecik evlatlarımıza, kısa, cesur ve hüzünlü ömürlerinden dolayı “Gelincikler” denilmiştir. Gelincik değer bilmektir, sevmektir, hatırlamaktır…

Gelincik Serisi adında oluşturduğumuz ürünlerimizde biz de bu vatan için savaşanları anmak istedik.” dedi.

“Çanakkale’nin hikâyesini anlatan seriler”

Öte yandan 1915 Serisi’nin de Çanakkale’deki Kara ve Deniz Savaşlarına atfedildiğini ifade etti. Kısa süreli seriler olduğunu bildiren Çetin bu serilerin her evde bulunması gereken Çanakkale’ye özgü, el yapımı, Çanakkale’nin hikâyesini anlatan seriler olduğunu ekledi.

Çok farklı ülkelere ürün gönderdiklerini belirten Çetin sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Dileriz ki bu ürünleri de herkes çok beğenir, çok farklı yerlere gider,  bizim hikâyemizi birçok farklı ülkeye birçok farklı insana anlatır. Bu değerlerin mutlaka bilinmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Ş. Ezgi Tuncel

 

DİĞER VİDEOLAR

    Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech