Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ekonomi

İl Genel Meclisi kurulacak Ayvacık Sanayi Bölgesi’nde mutabık

Ayvacık’a kurulması planlanan sanayi bölgesi ile ilgili olarak İl Genel Meclisi üyeleri mutabık beyanlarda bulunarak bu projenin Ayvacık’a ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Ayvacık Kızılkeçili ve Kocaköy bölgesindeki jeotermal enerjiden ekonomiye daha fazla katkıda sağlanması için bölgede incelemelerde bulunulduğunu söyleyen İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz komisyona teşekkürde bulundu. “Biz de Özel İdare olarak yüzde 51 den az olmamak üzere bu sanayi bölgesine katkıda bulunacağız. Ayvacık bölgesine ekonomik anlamda çok büyük bir katkı sağlayacak bir proje bu, Meclisimizin de takdir etmesiyle inşallah bu proje hayata geçer” dedi.

CHP Gelibolu İl Genel Meclisi Üyesi Ali Rıza Sayın ise arazinin yapısının tamamen taşlık olduğunu ifade ederek “bu atıl arazinin değerlendirilmesi konusunda çok iyi bir tercih yapılmış” dedi.

CHP Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi Şerafettin Alkan ;”Ayvacık Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile bölgede bulunan termal kaynaklar en iyi şekilde kullanılarak tarımsal sera faaliyetlerinin yapılması sağlanacaktır. Kuruluşuna yönelik gerekli hazırlıklar yapılarak başvuru dosyası hazırlanacaktır. 3 bin 210 dekarlık alanda üretim alanı yaklaşık 2 bin dekar olup direk olarak 2 bin kişiye dolaylı olarak da 6 bin kişiye istihdam sağlamış olacaktır. Ayvacık Kocaköy, Gürpınar, Kızılkeçili köylerine ait harita da il genel meclisi üyesi tarafından gösterildi.

CHP Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Gürses ise bölgeye daha hâkim olmaları gerekçesiyle Ayvacık İl Genel Meclisi üyelerinin komisyonda daha aktif rol almasını önerdi.

Ş. Ezgi Tuncel

DİĞER VİDEOLAR

    Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech