Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Nazım Daima…”

Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen

Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen “Nazım Daima…” isimli dijital şiir ve müzik dinletisi yarın akşam saat 18’de Çanakkale Belediyesi’nin internet kanalında şiir severlerle buluşacak.

Nazım Hikmet’in 119. doğum gününde düzenlenecek dinletide; Şükrü Erbaş, Betül Dünder, Veda Yurtsever, Toprak Sağlam şiirleri ve Yasemin Göksu şarkıları yer alacak.

Çanakkale Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dinleti ile ilgili “Dünya şairi Nazım Hikmet’i 119. doğum gününde, her satırında memleket sevdası olan şiirleriyle hep birlikte anıyoruz…” ifadelerine yer verildi.

Nâzım Hikmet Ran 15 Ocak 1902; Selanik, Osmanlı İmparatorluğu’nda dünyaya geldi ve 3 Haziran 1963; Moskova, Sovyet Rusya’da yaşamını yitirdi. “Romantik komünist” ve “romantik devrimci” olarak tanımlanır. Siyasi düşünceleri yüzünden defalarca tutuklanmış ve yetişkin yaşamının büyük bölümünü hapiste ya da sürgünde geçirmiştir. Şiirleri elliden fazla dile çevrilmiş ve eserleri birçok ödül almıştır. Türkiye’de serbest nazımın ilk uygulayıcısı ve çağdaş Türk şiirinin en önemli isimlerindendir. Uluslararası bir üne ulaşmıştır ve dünyada 20. yüzyılın en gözde şairleri arasında gösterilmektedir.

Şiirleri yasaklanan ve yaşamı boyunca yazdıkları yüzünden 11 ayrı davadan yargılanan Nazım Hikmet, İstanbul, Ankara, Çankırı ve Bursa cezaevlerinde 12 yılı aşkın süre yattı. 1951 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarıldı; ölümünden 46 yıl sonra, 5 Ocak 2009 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile bu işlem iptal edildi. Mezarı Moskova’da bulunmaktadır.

Ş. Ezgi Tuncel

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech