Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Semizoğlu merak edilen soruları cevapladı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Odanın 2020 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler ve Yeni Yılda gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlerle ilgili değerlendirme yapmak üzere Basın Mensuplarıyla bir araya geldi.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Sayman Üye Özgür Ekşi, Yönetim Kurulu Üyeleri Akın Yalman, Ersin Kahraman ve Volkan Temiz ile Genel Sekreter Sema Sandal ve çok sayıda Basın Mensubu katıldı.

Başkan Semizoğlu’nun konuşmasının ardından soru cevap şeklinde ilerleyen Basın Toplantısının satır başları şöyle şekillendi;

ÇTSO’nun kente gelecek tesislerden beklentisi

“Çanakkale Organize Sanayi bölgesinde maksimum katma değer üretecek ürünler, çevreci ve Avrupa standartlarında modern tesisler olsun istiyoruz. Gelecek tesislerde önceliği onlara veriyoruz.”

“2018 Troya yılı başlı başına bir eserdi”

“Tanıtım konusunda 2018 Troya yılı başlı başına bir eserdi. Bir şey ortaya çıktıktan sonra herkes sahipleniyor ama bunun tohumları burada atıldı. Kimin yaptığı değil bunların yapılabilmesi önemli. Çanakkale’yi 2023 e hazırlamaya çalışıyoruz, 2022, 18 Mart’a hazırlamaya çalışıyoruz. ÇTSO olarak ihracatçı sayımızı arttıracağız dedik, dış ticaret merkezimizi kurduk. Yurt dışı gezilerimizi pazarlaştırdık. Bizim 2020 yılı bütçemiz Kasım ayı sonuna göre, ÇTSO kar amacı güden bir kuruluş olmamasına rağmen, gelir bütçemiz yüzde yüz iki, gider bütçemizin yüzde yetmişini harcamışız. Savuran bir oda da değiliz. Bu yılki meslek liseleri doluluk oranları yüzde 98-99 bunlar yüzde 38’lerden geldi. Bunların hepsinin altında, mutfakta, farklı farklı çalışmalar var. Hepsini biz yaptık demiyorum ama bizimde bu çorbalarda tuzumuz var. Tabi salgından dolayı yavaşlayan bir takım şeyler var. Alınan kararlar konusunda yönetimimizde çatlak ses yok gibi. Oda da hiçbir şey yapıyormuş gibi yapılmıyor. Gayet şeffaf ve netiz. Tüm bilgiler ulaşılabilir.

“Çanakkale’ye güçlü basın lazım”

Projelerin uygulanması ile ilgili organizasyon problemi var çanakkale’de herkes bir proje getiriyor. Bu projeler alakasız yerlerden fonlanıyor. Bunların tek elden götürülmesi lazım. Biz dahil herkesin taşın altına elini koyması lazım. Çanakkale her şeyin en güzeline layık ama çanakkaleye güçlü basın lazım. Güçlü, ayakları yere basan basın olduğu zaman ne oda başkanı ne seçilmiş ne atanış kafasına göre iş yapabilir. Gündem çevreciler örneğin, çevrecinin görüşünü de karşı tarafın görüşünü de yaz. Kamuoyunu aydınlat. Kamuoyu okusun hangisine ikna oluyorsa ondan yana tutum sergilesin.

Masterchef

Masterchef’in başka şehirlerdeki formatında ticaret odalarının yanı sıra katılan jürinde destek olmasıyla ilgili olarak, Dardanel firmasının neden destek olmadığı sorusuna, yayıncı kuruluşun izin vermemesi gerekçe gösterildi. “Niyazi Önen Bey çıktı programa Dardanel çıkmadı. Yayıncı kuruluş tarafından hiçbir firmanın adı kullanılmadı.” dendi. Öte yandan, Başkan Semizoğlu; “Kolin Hotel 100 odasıyla 1 lira para almadan 1,5-2 gün ağırladı bu sebeple Kolin Hotel’e de teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Su perdesi Lapseki Belediyesi’ne verildi

Semizoğlu; “Su perdesi 100. yılın anısına yapılmıştı. Baktık, Çanakkaleli pek sahip çıkmadı su perdesine, ben de Eyüp Başkanla konuştum, bu Lapseki’ye yakışır dedim. Biz burada su perdesine karadan destek alamadığımız için izin alamadığımız için bu şekilde yaptı. Biz engellemelere rağmen bunu yaptık. Ama Lapseki Belediyesi karadan destek vereceği için altındaki gemi hurdaya ayrılarak önümüzdeki dönemde bir protokolle Lapseki Belediyesi’nde hizmet vermeye başlayacaktır.” dedi.

Çanakkale Evi hazır, pandemiden sonra açılacak

“Çanakkale Evi’ni üyelerimizin rahat rahat sohbet edebileceği nezih bir ortam haline getirdik, üst katı daha çok kulüp tarzında olacak. Şu an, her şey hazır sadece bir iki mobilya eksik, ancak pandemi koşulları nedeniyle açılışı erteledik.  Restoran açmayı düşünmüyoruz, içecek ve alkol ile bir iki aperatifin olduğu konsept planladık. Restoran sahibi üyemize rakip bir işletme açmayacağız. “

“Maalesef güçlü büyüklerimizin haberi yok”

Köprüyle ilgili özellikle satın almanın, bir şirket veya şahıs tarafından yapıldığı ekleştirişi birçok üyemiz tarafından geldi. Bu konuyu ilgililerle görüştüm. Bu konuda bir toplantımız daha olacak. Ben olaya vakıfım, bu konuda görüşmelerimiz de devam ediyor. Ama maalesef güçlü büyüklerimizin ismi kullanılarak bunlar gerçekleşiyor. Ama güçlü büyüklerimizin bu işlerden haberi yok.

“Yerel satın alma konusunda ısrarcı oluyoruz”

“Biz Çanakkale’ye gelen tüm yatırımcılarla görüşmelerimizde yerel satın alma konusunda ısrarcı oluyoruz. Köprü konusunda da yeterlilik ve teknik tecrübe isyteyen işler Çanakkale’den karşılanamıyor ama vinç, kepçe, kamyon kiralamalar vs. çok fazla satın almaları oluyor. Muhakkak şehre katkıları var onlar da yerelden satın alma yapmak istiyorlar.

Eti Maden, büyük firma olarak söylüyorum, izinlerini almış gelmiş bize artık nezaket düşer. Ama şunu soruyoruz kaç kişi çalışacak, satın almalar Çanakkale’den mi olacak? Bunları telkin ediyoruz.”

“7 900 küsur üyemiz var”

“Esnaf Odası değil Esnaf Kefaret Kooperatifi üyelerine destek oldu 25 bin lira nakit 25 bin lira kredi kartı verdi. Bizim yapımız öyle bir şeye müsait değil. 7 900 küsur üyemiz var. Madenciler odası başkanı kendi huzur haklarını bağışladı. Biz zaten huzur hakkı almıyoruz. Nakdi yardım denetlenen bir kamu kuruluşu olduğumuz için yapamayız.

Sosyal sorumluluklarımızı Oda olarak maksimum düzeyde yapmaya çalışıyoruz. Geçen ay, pandemi hastanesinin yoğun bakım ünitesini 41’den 51’e çıkardık. Eğitimle ilgili tablet desteği yapmayı planlıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Ş. Ezgi Tuncel

 

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech