Geçtiğimiz gün Gökçeada’da, saat 16.00 sularında adanın sevilen ve tanınan isimlerinden İsmail Bulmuş kalp krizi geçirdi. Edinilen bilgiye göre; sağlık helikopteri ile Bulmuş’a müdahale edilmediği ve Bulmuş’un Çanakkale’ye acil bir şekilde intikal ettirilmesi gerekirken, Kabatepe’ye getirildiği belirtildi. İsmail Bulmuş, geçirdiği kalp krizi sonrası, dakikalar süren intikal işlemleri yüzünden hayatını kaybetti. 2020 yılında Türkiye’nin iki adasından birisinde yaşanan ulaşım sorunu pes artık dedirtirken, İsmail Bulmuş’un oğlu Okan Bulmuş, “Çok direndi. Kalbi 4-5 kez durmuştu. Kabatepe’ye geldiğimizde kalbi tamamen durmuştu” ifadelerinde bulundu.
Gökçeada’nın sevilen isimlerinden olan, bir dönem CHP İlçe Başkanlığı da yapan, İsmail Bulmuş geçtiğimiz gün saat 16.00 sularında kalp krizi geçirdi. Kalp krizi geçirdiği anlaşıldıktan sonra hızlı bir şekilde, yakınları sağlık helikopteri için telefonlara sarıldılar. Edinilen bilgiye göre sağlık helikopterinin kaldırılamayacağı kendilerine söylendi. Sonrasında ada ile anakara arasında yaşanan ulaşım sıkıntısı dolayısıyla, İsmail Bulmuş Sahil Güvenlik botu ile Kabatepe’ye getirildi. İsmail Bulmuş yapılan müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi.
Vatandaşlar yaşanan ulaşım sorununa isyan ederlerken, Bozcaada ve Gökçeada’da insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. 2020 yılında Türkiye, adalarına ulaşım sorunu çekmemelidir yorumlarında bulundular.
“Daha önce kendisinde kalp sorunu, tansiyon, şeker yoktu”
Hayatını kaybeden İsmail Bulmuş’un oğlu Okan Bulmuş yaşananları anlattı. Bulmuş gazetemize, “Saat 16.00 sularıydı. Kendisi beni aradı ve iyi hissetmediğini söyledi. Beni al dedi. Aldım. Biraz terlemesi vardı. Daha önce kendisinde kalp sorunu, tansiyon, şeker hiçbir hastalığı yoktu. Sonrasında hastaneye gittik. Hastaneye gidince yatırdılar.
“Helikopterin kalkmayacağı söylendi”
Karşı tarafa haber verdiler ve helikopter istendi. Sanıyorum helikopter bir kez daha gelmiş gün içerisinde, emin olamamakla birlikte. Helikopterin kalkmayacağı söylendi. Ambulans kalkmıyor ve ortada kalp krizi gibi bir durum var. Kalp krizi hemen müdahale edilmesi gereken bir durumdur. Gökçeada Devlet Hastanesi’nde ellerinde, şok cihazı dahi yok. Sadece elleriyle, kalp masajı yapıldı.
“Defalarca kez kalbi durdu”
Sonrasında, Sahil Güvenlik botu arandı ve bot ile birlikte gittik. Bu sırada defalarca kez kalbi durdu, suni yolla oksijen verildi.
“Çok direndi”
Helikopter gelmeyince, Sahil Güvenlik botuyla Çanakkale’ye değil, Kabatepe’ye gittik. Biran önce tam teşekküllü bir hastaneye gitmesi gerekirken, Eceabat’ta böyle bir hastane olmadığını bildikleri halde 35-40 dakika gibi bir sürede Kabatape’ye gittik. Çok direndi. Kalbi 4-5 kez durdu. Kabatepe’ye geldiğimizde kalbi tamamen durmuştu. Kalp masajı yaptıklarında kalbi atıyordu. Bıraktıklarında atmıyordu” ifadelerinde bulundu.
Belediye Başkanı Ünal Çetin: “Çözüm için adımların atılması gerekmektedir”
Konuyla ilgili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’den görüş aldık. Yaşanan hadiseyi kendisine sorduk. Başkan Çetin, ” Bu tip olayları adada yıllardır yaşamaktayız. 2020 yılı geldi ve hala bu sorunları yaşamaya devam etmekteyiz. Çözüm için adımların atılması gerekmektedir. Çözüm için geç kalınmamalıdır” açıklamasında bulundu.
Tunahan Ünsal