Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HES kodu nedir?

Hayat Eve Sığar (HES)

Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması, birçok kişi tarafından kullanılmaya ve HES kodu alınmaya başladı. Peki, HES kodu nedir ve nasıl alınır?

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan HES kodu, birçok kişi tarafından kullanılmaya başlandı. HES kodu olmadan bazı kamu dairelerinde de işlemler yapılmaz oldu. HES kodu bu denli hayatımıza girmişken, Sağlık Bakanlığı tarafından HES ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

HES kodu nedir?

Sağlık Bakanlığı tarafından HES ile ilgili yapılan bilgilendirmede, “Hayat Eve Sığar (HES) kodu, kontrollü sosyal hayat döneminde şehirlerarası yolculuk, kurum ziyareti veya bireysel iletişim gerektiren kamusal alanda bulunma durumunda, Covid-19 açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığımızı güvenli şekilde paylaşmamızı sağlayan ve böylece salgının takibine destek olan bir uygulamadır.

HES kodu nasıl alınır?

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla T.C Kimlik Numarası, T.C Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün olarak sayılır) yazılır ve 2023’e kısa mesaj (SMS) olarak gönderilir.

Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden dilediğiniz sayıda HES kodu üretebilir, hangi kodu hangi kurumla paylaştığınızın listesini görüntüleyebilir, dilerseniz iptal edebilir veya yetkilerini kaldırabilirsiniz. Kısa mesaj göndererek HES kodu alırken mesajınızın sonunda paylaşım süresini belirtmezseniz kodun süresi 1 yıl ile sınırlı olacaktır. Aşağıdaki SMS örneğinde olduğu gibi mesajınızın sonuna paylaşım süresi gün sayısını yazdığınızda ise HES kodu yazdığınız gün sayısı kadar geçerli olacaktır”  ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech