Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ayvacık’ta ‘Susuz Yaz’…

Ayvacık’ın köylerinde aylardır devam

Ayvacık’ın köylerinde aylardır devam eden su sorunu, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen İl Genel Meclisi Toplantısı’nda yeniden gündeme taşındı. CHP Ayvacık İl Genel Meclis Üyesi Şerafettin Alkan, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada ilçeye bağlı 50 köydeki su sıkıntısının hala sürdüğünü ifade ederek vatandaşın mağduriyetine dikkat çekti. Vali başta olmak üzere yetkililerden artık bir çözüm beklediklerini söyleyen Alkan, “Ayvacık, Küçükkuyu ve Edremit Belediye Başkanlarımızın desteği ile bizzat kendim, tankerlerle köylerimize su getirdik. Fakat bir söz vardır ‘taşıma suyla değirmen dönmez.’ En kısa zamanda Ayvacık’ın köylerindeki bu sorunun çözülmesini rica ediyorum” dedi.

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen İl Genel Meclisi’ne Ayvacık’ta aylardır devam eden su sorunu damga vurdu. CHP Ayvacık İl Genel Meclis Üyesi Şerafettin Alkan, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada ilçeye bağlı 50 köydeki su sıkıntısının hala sürdüğünü ifade ederek, yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi.

“SORUN BİR TÜRLÜ ÇÖZÜLMEDİ”
Alkan, konuşmasında “Ayvacık’taki köylerimizde su sıkıntısı yaşamaktayız. Kazdağı Grup Suyu diye bir grubumuz var. 14 tane köy buraya bağlı. Dört beş ay önce yeni hat döşenmesine rağmen su sorunu çözülemedi. Kaymakam bey, Grup Suyu Başkanı ve muhtarlarımız son hızla çalışmakta ancak bir türlü sorun çözülemedi” dedi.

“TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ”
Tankerlerle köylere su taşıdıklarını ancak ‘Taşıma suyla değirmen’ dönmediğini söyleyen Alkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “3 belediye olarak; Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan desteği ile bizzat kendim başında olarak köylerimize tankerlerle su getirdik. Fakat ne kadar getirsek de bir söz vardır; ‘Taşıma suyla değirmen dönmez.’ Bu konuda sayın valim, genel sekreterler ve su kanal müdürüne buradan sesleniyorum. En kısa zamanda Ayvacık’ın köylerindeki bu sorunun çözülmesini rica ediyorum.  64 köyü var ve yaklaşık 50 köy bu sıkıntıyı yaşamakta. Yer altı sularında azalma olmakta, yazın tüketim artışta ve köylerde kalabalık artmakta. O yüzden su sıkıntısının çözülmesini rica ediyorum.”

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech