Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale pazarında fiyatlar güncellendi

Doğal antibiyotik olan sarımsağın

Doğal antibiyotik olan sarımsağın yükselen fiyatı nihayet durdu. Yarı fiyatına kadar inen şifa kaynağı sarımsak son Cuma pazarında 20 TL’den satıldı, bazı tezgâhlarda ise ‘Taşköprü Kastamonu Sarımsağı’ 10 TL’den satışa sunuldu. Vatandaş sarımsağa bir adım daha yaklaştı.

Börülce kış zammına maruz kaldı. Tadı güzel fiyatı özel börülce 15 TL’den tezgahta yerini aldı, elini tezgaha uzatan vatandaş börülceyi görünce vazgeçti.

Faydalı bamyanın zararlı fiyatı!

Kilo vermek isteyenlerin vazgeçilmezi olan bamyanın birçok faydası var. Sindirim sistemi başta olmaz üzere kalbe de iyi gelen bamya 16 TL’den satışa sunulunca alıcıya iyi gelmedi.

Kösedere dometesi!

Çanakkale’nin yerli domatesi olan ‘Kösedere domatesi ‘  pazarın gözdesi oldu.

Yaz yemeklerinde bolca kullanılan, özellikle bu mevsimde yapılan salça ve tarhananın hammaddesi olan domates 2.5 TL’den tezgahlarda yerini aldı. Pazarda sarımsaktan sonra en çok tercih edilen domates satıcısını da alıcısını da üzmedi.

Bu fasulye 6 lira!

Yeşil sebze ve meyveler kan yağ düzeylerini düzenler, karaciğer fonksiyonlarına yardımcıdır. Sağlıklı bir cilt ve dişler, güçlü kemikler, kan, sinir ve kaslar için gereklidir. Bağışıklık sistemini koruduğu, kalp hastalığı, bazı kanserler türlerine yakalanma riskini azalttığı konusunda bilimsel veriler mevcuttur. Yeşil renkli bitkilerde bulunan bir pigment olan lutein içerirler.

Yeşil sebzelerin en gözdelerinden olan taze fasulye 6 TL. Geçen seneye göre taze fasulyenin fiyatındaki düşüş vatandaşında dikkatini çekti. Taze fasulye de pazarda rağbet görenler arasında. Barbunya da kilosu 8 TL’den fasulyenin yanında yer aldı.

Özlem Kavuklu

 

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech