Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Haklarımızdan vazgeçmiyoruz”

Çanakkale Kadın Platformu tarafından, geçtiğimiz gün saat 19.00’da Mümtaz Pirinçciler Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı. Haftalardır konuşulan gündem maddelerinden olan İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için kadınların can siperane mücadelesi meydanlarda aktif bir şekilde devam ediyor.

Kadın Platformu tarafından dün, Türkiye’nin farklı bölgelerinde, saat 19.00’da basın açıklaması yapıldı. İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için kadınların mücadeleleri meydanlarda devam ediyor. Kadınlar, hali hazırda imzalanan İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasının, sorunun çözümü konusunda birinci basamak olduğunu anlatmaya, kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyorlar.

Dün saat 19.00’da Mümtaz Pirinçciler Meydanı’nda yapılan açıklamada, “Bu ülkede her gün kadınlar katlediliyor! Erkek şiddetiyle aramızdan ayrılan kadınların isimlerini ezbere sayıyoruz. Kız kardeşlerimiz eğer İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı, hayatta olabilirlerdi. Hayatlarımız için İstanbul Sözleşmesi uygulansın diyoruz! Kadına yönelik şiddet her gün arttığı halde İstanbul Sözleşmesinin etkin şekilde uygulanmasını değil, kaldırılmasını gündeme getirenler bu cinayetlerin suç ortağıdır. Bize, yarın bir gün bu dövizlerde bizim de ismimizin olabileceğini hissettirenler cinayetlerin sorumlularıdır…

Bugün buradayız… Sadece burada değil; Ankara, İzmir, Samsun, Hatay, Didim, Antalya, Adana, Kocaeli, Mersin, Bursa, Ayvalık, Altınoluk, Tuzluçayır, Batıkent, Bodrum, Datça, Bartın, İstanbul, Balıkesir, Aydın, Manisa, Muğla, Eskişehir’de sokaktayız!

Tekrar ediyoruz: İstanbul Sözleşmesi, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere, herhangi bir ayrım gözetmeksizin, bir insanın cinsiyeti üzerinden şiddete maruz bırakılmasının önlenmesi, şiddete uğrayanların korunması ve şiddet faillerinin gerektiği şekilde cezalandırılması için somut hukuki ve toplumsal adımları tanımlayan, devlete açık ve net yükümlülükler getiren uluslararası bir metindir. İstanbul Sözleşmesi kadınların ve çocukların hayatlarını korumak için verilen bir sözdür” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech