Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Verdiğimiz emek yok oldu!”

4 günlük Kurban Bayramı’nda, Gökçeada’nın nüfusu bir hayli arttı. Türkiye’nin dört bir yanından tatil için Gökçeada’yı seçen binlerce yurttaş, geri dönüş yolunda 10-12 saat gemi kuyruğunda bekledi. Pandemi döneminde, bir anda bu kadar vatandaşın ağırlandığı Gökçeada’da, ada halkı yaşadığı tedirginliği dile getirdi. Ana karayla ulaşım noktasında gerekli planlamaların yapılmadığı görülürken, kilometrelerce uzayan gemi kuyruğunda sık sık kavgalar yaşandı. Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin konuyla ilgili, “Bu kadar iyi bir kitleyi biz ada turizmine katmışken, verdiğimiz emek bir anda yok oldu gitti! İnsanlar çekilen çileden dolayı öfkeli” değerlendirmesinde bulundu.

4 günlük Kurban Bayramı’nda, binlerce vatandaşın tatil için tercihlerinden birisi Gökçeada oldu. Bozcaada kadar hareketli ve binlerce yurttaşı ağırlayan Gökçeada’da iki sorun yaşandı. Kalabalıktan dolayı tedirgin olan ada halkı, dışarıdan gelenlerin maske bile takmadıklarını belirtti. Öte yandan deniz ulaşımında aksaklıklar meydana geldi. 10-12 saat gemi kuyruğunda beklenirken, kuyrukta tartışmalar ve kavgalar görüldü. Konuyla ilgili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Gökçeada Esnaf Odası Başkanı Mustafa Erdem ve Gökçeada Turizm Derneği Başkanı Kadir Özbek, gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

“Gökçeada her geçen gün kıymetli bir yer olma yolunda…”
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Gökçeada’yı tercih eden müşteri profili ile ilgili gerçekten pozitif anlamda bir gelişme var. Gökçeada her geçen gün kıymetli bir yer olma yolunda ilerliyor.

 “Önümüzde iki sorun vardı!”
Önümüzde iki sorun vardı. Birincisi pandemi… Pandemi nedeniyle bizim işletmelerimiz gerekli önlemlerini aldılar.  Kurallara uydular. Bende adada birkaç işletmeye giderek gözlemlerde bulundum. Gerçekten kurallara uyulduğunu gördüm.

“10-12 saat gemi kuyruğunda beklediler”
İkincisi ise ana karayla ulaşımımızı sağlayan GESTAŞ firması…Kaç aracın girdiği belliydi. Bu araçlarında Pazar günü dönecekleri bir gerçekti. En acısı, yıl 2020, teknolojinin bu kadar çok ilerlediği günümüzde, maalesef bu kadar iyi bir kitleyi biz ada turizmine katmışken, verdiğimiz emek bir anda yok oldu gitti! İnsanlar 10-12 saat araç kuyruğunda beklediler. Kuyruk beklemenin ötesinde o kadar beklemeden kaynaklanan kavgalar çıktı. İnsanlar birbirlerine girdiler. İnsanlar 5 kilometre oluşan kuyrukta su-tuvalet ihtiyaçlarını karşılayamadılar.

 “İnsanlar tatile geldiler, öfkeli döndüler”
Bu kadar önemli bir lokasyonun ana kara ile ulaşımını sağlayan GESTAŞ’ın tüm tedbirlerini alması gerekirdi. Bu tedbirlerin uygulanmamış olması içler acısıdır! İnsanlar öfkeli, çekilen çileden dolayı bir daha Gökçeada’ya gelip gelmemeyi sorgular oldular” ifadelerinde bulundu.

“Adaya dışarıdan gelenler, ada halkı kadar titiz değiller”
Gökçeada Esnaf Odası Başkanı Mustafa Erdem, “Gökçeada’ya gelen vatandaşlardan memnunuz. Fakat, dışarıdan ilçeye gelen misafirlerimiz maske takmıyorlar. Bizim Gökçeada’da titiz olduğumuz kadar kendilerinden bu titizliği göremedik. Neden bu kadar rahatlar onu da anlayamadık! İkinci bir sorun ise buraya gelen vatandaşların geri dönüşleri… Gemi kuyruğu çok uzadı. Buradan dönmek isteyen vatandaşlar saatlerce kuyrukta beklediler. Bu durum hiç hoş karşılanmadı” dedi.

“En büyük sorun kaçak pansiyonlar”
Gökçeada Turizm Derneği Başkanı Kadir Özbek, “Gökçeada’nın tatil döneminde tercih edilmesi bizleri memnun etti. Oteller sağlık yönünden oldukça güvenli. Gerekli denetimler yapılıyor, önlemler alınıyor. Oteller yüzde 50-60 kapasite ile çalışıyorlar. En büyük sorun kaçak pansiyonlar. Aynı anda binlerce kişi geliyor, gelenlerin nerede kaldıkları belli değil. Esas sorun, kaçak konaklama diyebiliriz” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech