Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir Bozcaada kalmıştı!

Dün akşam saatlerinde, Çanakkale’nin

Dün akşam saatlerinde, Çanakkale’nin cennet köşesi Bozcaada’da makilik alanda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına, vatandaşlar başta olmak üzere hızlıca müdahale edildi. Çanakkale’de bu sene hemen hemen yerde çıkan yangınlara artık vatandaşlar anlam veremezken, Bozcaada’da 4 hektar alan tahrip oldu.

Çanakkale’nin dört bir yanında, bu yaz sezonunda o kadar çok yangın çıktı ki, Çanakkaleliler alev gördüklerinde yadırgamamaya başladılar. Dur Yolcu’nun üst tarafları, Yalova-Kumköy mevkii, Okçular, Kemel, Bozcaada hemen hemen her yerde Çanakkale çok sayıda ağacını kaybederken, bir o kadar da canlı zarar gördü.

Artık yeter, bir daha yangın görmeyelim diyen Çanakkale, dün resmen akşam saatlerinde kabusu yaşadı. Tatilcilerin göz bebeği ve Çanakkale’nin cennet köşesi Bozcaada’dan akşam saatlerinde dumanlar görülmeye başlandı. Beylik Koyu mevkiinde, makilik alanda çıkan yangına kısa sürede müdahale edilirken, vatandaşlar bizzat söndürme çalışmalarına katıldılar.

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu yangını ve söndürme çalışmalarını bizzat yerinde takip ettiler.

Gece saatlerinde kontrol altına alınan yangın neticesinde, Bozcaada’da 4 hektar alan tahrip oldu. Çanakkale’ye artık yangınlardan gına gelirken, bu son olsun demekten bıkan kentliler, neden bu kadar yangın çıktığına da anlam veremiyorlar.

Yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel yangınla ilgili, “Komşu ilçemiz Bozcaada’mızda başlayan yangın belediyemizin, orman bölge müdürlüğümüzün, kurumlarınızın ve Bozcaadalı gönüllü hemşerilerimizin özverili çalışmaları sonucunda kontrol altına alınmıştır” ifadelerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech