Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Okullar için önerilen üç aşama var”

ÇOMÜ Üniversite Hastanesi Enfeksiyon

ÇOMÜ Üniversite Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Alper Şener, okulların açılma durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Okulların açılması ile ilgili alınacak kararların yerel olgu sayılarına göre alınmasının sağlıklı olacağını belirten Şener, okullar için önerilen üç aşama var diyerek, madde madde sıraladı.

Pandemi sürecinde, evlerden online olarak sürdürülen eğitim ile ilgili atılan adımlar ve alınan kararlar merakla takip edilmeye devam ediyor. Okulların açılma durumları ile ilgili Çanakkale’nin yakından tanıdığı bir isim olan ÇOMÜ Üniversite Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Alper Şener, değerlendirmede bulundu.

Şener yapmış olduğu değerlendirmede, “Okulların açılması durumu ile ilgili uluslararası ortak bir öneri şablonu yok. Her ülke kendine göre farklı uygulamalar ve hatta yerel uygulamalar yapıyor. Bu konuda yerel olgu sayılarına göre karar verilmesi sağlıklı olur gibi duruyor; Türkiye için her ilin riski aynı olmadığına göre buna karar vermekte yerel olmalı diye düşünüyorum…

Okullar için önerilen üç aşama var…

 1.Hazırlık…
O bölgede belli sayının altında vaka var ise; okulun ve eğiticilerin teknik olarak alt yapısının değerlendirilip hazırlık yapılması… Bunu değerlendirirken de düşük risk-yüksek risk-maksimum riskli olarak şartların ve aktivitelerin (eğitim) planlanması.

2.Açılması ve izlemi…
Açıldıktan sonra şüpheli kişi olur ise tanı için yapılacaklar, izolasyon/karantina gibi acil eylem planlarının olması ve bunun izlemi… Okul içi aktivitelerin ayrı ayrı sınıflanması ve bazılarının engellenmesi… Tören, spor aktivitesi, kamp vb.  açılmasının yanında izlenmesi şarttır.

 3.Kapatılması…
ilgili durumda (olgu sayısı artışı, altyapı eksikleri, eğitici eksikleri, önerilere ve önlemlere uyum vb. sorunlarda ) okulun süreli/süresiz eğitime ara vermesi…” cümlelerini kullandı.

 Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech