Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sadece Haziran ayında 27 kadın katledildi!

Muğla’nın Ula ilçesinde, 5

Muğla’nın Ula ilçesinde, 5 gündür kayıp olan 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in cansız bedenine ulaşıldı. Gültekin’in eski erkek arkadaşı tarafından canice katledildiği ortaya çıktı. İstanbul Sözleşmesi’nin tam anlamıyla uygulanmadığı ve sürekli olarak tartışıldığı günümüzde, sadece Haziran ayında 27 kadın katledildi. 

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka bölgesinde, tek başına yaşayan, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin 5 gün önce kaybolmuştu. Ailesinin kendisinden haber alamaması üzerine bölgede yapılan arama çalışmaları sonuç verdi ve Gültekin’in cansız bedenine ulaşıldı. Yapılan incelemelerde Gültekin’in önce şiddet görerek bayıldığı, sonrasında eski erkek arkadaşı tarafından boğularak katledildiği anlaşıldı. 

İstanbul Sözleşmesi’nin konuşulduğu, görüşüldüğü, tartışıldığı bu günlerde, haziran ayında 27 kadın katledildi. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından hazırlanan raporlarda, Haziran ayı için belirtilen rakamlar kan dondurdu. Platform, Haziran ayında 27 kadının katledildiğini belirtirken, 23 kadının ise şüpheli bir şekilde öldüğünü raporladı. 

Son bulmayan, önlem alınmayan, gerekli cezaların verilmediği günümüzde, 2020 Türkiye’sinde kadınlar zarar görmeye, şiddete uğramaya devam ediyor. Sosyal medyada ise bugünün öncelikli konusu Pınar Gültekin oldu. 

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech