Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tüm gözler onun üstündeydi

15 Temmuz 2016 FETÖ’cü

15 Temmuz 2016 FETÖ’cü darbe girişiminin dördüncü yılı dönümü sebebiyle, dün Çanakkale Şehitler Abidesi’nde geniş katılımlı bir tören düzenlendi. Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, askeri erkan, siyasi parti başkanları, daire müdürleri ve protokol üyelerinin yer aldığı törende tüm gözler Gelibolu 2’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın üzerindeydi. Darbe girişimi esnasında Astsubay Ömer Halisdemir’e ‘vur’ emri vererek darbenin başarısız olmasında büyük rol oynayan Aksakallı, tören boyunca vakur duruşuyla ilgi odağı oldu.

15 Temmuz 2016 FETÖ’cü darbe girişiminin dördüncü yılı dönümü sebebiyle, dün Çanakkale’de gün boyu çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklerde en önemlisi ise Şehitler Abidesi’nde gerçekleştirildi. Burada düzenlenen törene Vali İlhami Aktaş, Gelibolu 2’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, askeri erkan, siyasi parti başkanları, daire müdürleri ve protokol üyeleri katıldı.

Çanakkale Valiliği himayelerinde, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Şehitler Abidesi’nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Vali İlhami Aktaş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Protokol üyelerinin sembolik şehitliklere karanfil bıraktığı tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti, mevlit programı, dua edilmesi ve ikramlarla sona erdi.

AKSALLI İLGİ ODAĞI OLDU
Tören boyunca herkesin gözü ise 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı işgale gelen Semih Terzi’yi vuran Astsubay Ömer Halisdemir’e ‘vur’ emrini veren Gelibolu 2’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın üzerindeydi. Verdiği kararla darbenin seyrini değiştiren Aksakallı, dün de vakur duruşuyla herkesin ilgi odağı oldu.

MİLLET, MİLLİ İRADESİNE YÖNETİLEN HER TÜRLÜ GİRİŞİME İZİN VERMEYECEKTİR”
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da 15 Temmuz’la ilgi bir mesaj yayınladı. Aktaş mesajında şöyle dedi: “Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş Aziz Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çağrısı ile 15 Temmuz hain darbe girişiminde de aynı ruhla kenetlenip, birlik ve beraberlik içerisinde hain darbecileri bertaraf ederek destan yazmıştır. 15 Temmuz hain darbecilerine karşı milletimizin verdiği büyük ders,  Aziz Milletimizin şanlı tarihinde asla unutulmayacak ve unutturulmayacak bir şekilde yerini almıştır. Bizi hedeflerimizden alıkoymak, milli birlik ve beraberliğimizi yıkmak, demokrasimizi yok etmek isteyen şer odakları her zaman olacaktır.  Çanakkale Ruhu ve 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça daima büyüyen, gelişen ve dünyanın önde gelen devletleri arasında yer alan ülkemiz, güvenliğine, birlik ve beraberliğine, milli iradesine yönetilen her türlü girişime dün olduğu gibi, bugün ve yarın da asla izin vermeyecektir. Şanlı tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu olan Aziz Türk Milleti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2023 hedeflerine doğru emin ve kararlı adımlarla yürümeye devam edecektir.”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech