Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Barışın kentine haşere istilası

Çanakkale’nin dört bir yanında

Çanakkale’nin dört bir yanında her geçen gün katlanarak artan karasinek ve hamamböcekleri, vatandaşı canından bezdirdi. Özgürlük Parkı, İskele, Halk Bahçesi, Dardanos ve Güzelyalı gibi kentin uğrak noktalarına istila eden haşereler sebebiyle Çanakkale Belediyesi’ne de sayısız telefon geliyor. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Belediye’nin Temizlik İşleri Yetkilisi ve Çevre Yüksek Mühendisi Burak Selçuk, ilaçlama çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini söyledi. Selçuk, “Vatandaşlardan aldığımız şikayetler doğrultusunda noktasal bazlı ilaçlamalar yapıyoruz. Kullandığımız tüm ilaçlama ürünleri Bakanlık onaylı ve böcek türüne göre spesifik olarak uygulanıyor” dedi.

Yaz aylarının başa bela problemlerinden “haşereler” Çanakkale’de bu sene de sıkıntılara sebep oluyor. Kara sinekler, sivri sinekler, Haziran böcekleri, hamamböcekleri gibi sayısız böcek türü kentin dört bir yanını istila etmiş durumda…

Özgürlük Parkı, İskele, Halk Bahçesi, Dardanos ve Güzelyalı gibi vatandaşların uğrak yerlerinde sıklıkla görülen haşereler, özellikle akşamüstü yaz sıcağından bulanıp ferah bir nefes almak isteyen kentlileri sıkıntıya düşürüyor.

Hal böyle olunca Çanakkale Belediyesi’ne de konuyla ilgili çok sayıda şikayet talebi geldi. Vatandaşlar, belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü’nü arayarak sokaklarında gördükleri böcek ve sineklerle ilgili belediyeye talepte bulundular. Bu yönde çalışmalarını hızlandıran ekipler ise ilaçlamaları taleplerin olduğu alanlara yoğunlaştırdı.

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Belediye’nin Temizlik İşleri Yetkilisi ve Çevre Yüksek Mühendisi Burak Selçuk da ilaçlama çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini söyledi. Selçuk, şöyle konuştu:

“TÜM İLAÇLAMA ÜRÜNLERİMİZ BAKANLIK RUHSATLI”
“Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte sinek ve böcek sayısında da yükselme oldu. Bu, bu seneye özgü de değil. Her yıl bu aylarda benzer sorunlar oluyor. Biz de vatandaşlardan aldığımız şikayetler doğrultusunda noktasal bazlı ilaçlamalar yapıyoruz. Kullandığımız tüm ilaçlama ürünleri Bakanlık onaylı ve böcek türüne göre spesifik olarak uygulanıyor.”

“Çöp toplama çalışmalarımız da sürüyor, günlük olarak çöp toplama işlemi gerçekleştiriyoruz. Ancak yaz mevsiminde tüketilen karpuz, kavun gibi yiyecekler özellikle karasinekleri arttırıyor. Bizler de uygulamalarımızı bu yönde, böceğin türüne göre, Bakanlık onaylı, ruhsatlı ürünlerimizle sürdürüyoruz.”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech