Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şahinbey eleştirilerine yanıt geldi

Şahinbey Belediyesi tarafından, Çanakkale’ye

Şahinbey Belediyesi tarafından, Çanakkale’ye düzenli olarak turlar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Şahinbey’den Çanakkale’ye korona taşınmasın eleştirileri yapılmıştı. Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, eleştirilere cevap verdi. Şahin, “Şu ana kadar ziyarete katılan hiçbir vatandaşımızda vakaya rastlanılmamıştır. Şahinbey belediyemizce başarıyla yürütülen kimilerinin hayalini bile kuramadığı bu güzel proje üzerinden olumsuz algı oluşturmak isteyenlere itibar edilmemelidir” dedi.

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından uzun zamandır, düzenli olarak Çanakkale’ye turlar yapılmaya devam ediyor. Turlar ile ilgili Gaziantep’ten Çanakkale’ye korona taşınıyor iddiaları ve eleştirilerine yanıt geldi.

Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Kovid-19 salgını sonrasında normalleşme adımlarıyla birlikte Gaziantep’ten, Türkiye’nin çeşitli illerine her gün 16 uçak seferi yapılmaktadır. Bununla eş zamanlı olarak Gaziantep’ten Çanakkale’ye ziyaretler başlamıştır.”

“Ziyaretlere 18 yaş üstü, 60 yaş altı kronik hastalığı olmayanlar gidebilmektedir. Ziyaretlerde sağlık bakanlığının belirlediği kurallara sıkı sıkıya riayet edilmektedir. Ayrıca ekibe sağlık çalışanları da eşlik etmektedir. Şu ana kadar ziyarete katılan hiçbir vatandaşımızda vakaya rastlanılmamıştır. Şahinbey belediyemizce başarıyla yürütülen kimilerinin hayalini bile kuramadığı bu güzel proje üzerinden olumsuz algı oluşturmak isteyenlere itibar edilmemelidir.”

 NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz hafta başlayan Gaziantep-Çanakkale uçuşları, Gelecek Partisi Çanakkale İl Parti Sözcüsü Emrah Direk tarafından eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Direk, bu haberin bir müjde gibi verildiğini oysa Corona vakalarının en sık görüldüğü illerden birinin Gaziantep olduğunu ifade ederek, yapılan bu gezilerin riski olduğunu söyledi. Direk, “Gaziler diyarından şehitler diyarına Corona taşınıyor. Şehitler diyarı olarak her yıl ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından binlerce, yüz binlerce hatta milyonlarca ziyaretçi ağırlıyoruz zaten. Fakat dünya ve ülke olarak bir pandemi dönemi geçiriyoruz. Sağlık Bakanının bizzat kendi ağzından açıkladığı verilere göre Gaziantep COVİD açısından en yüksek hasta sayısının olduğu illerin başında geliyor. Kimse yanlış anlamasın Gaziantepli vatandaşlarımız bizlerinde bu ülkenin de baş tacıdır. Her misafirimizin olduğu gibi onlarında başımızın üzerinde yerleri vardır. Fakat ülkemiz COVİD ile mücadele ediyorken, insanlara mecbur olmadıkları takdirde dışarı çıkmama, maske-mesafe-hijyen çağrıları sıklıkla yapılıyorken vakanın en çok olduğu ilden en az olduğu illerin başında gelen Çanakkale’mize her gün çok sayıda vatandaşı taşımak ve bunu bir müjde gibi basına servis etmek tam bir akıl tutulmasıdır” demişti.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech