Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Çanakkale’nin eksikleri var”

Ankara’daki çalışmalarını hafta sonu durduran ve Cumartesi-Pazar günleri itina ile Çanakkale’de geçirmeye çalışan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ile geçtiğimiz gün ofisinde bir röportaj gerçekleştirdik. Çanakkale ile ilgili sorular yönelttiğimiz Milletvekili İskenderoğlu, sorulara samimiyetle cevap verdi. En önemli soru olan Çanakkale’nin eksiklikleri nelerdir konusu ise İskenderoğlu tarafından madde madde açıklandı.

Turizm alanında atağa çıkmak isteyen, ihracat potansiyeli olan, sahilleri ile göz dolduran, 111 tarım ürünü üretip, 30 tanesinde Türkiye’de bir numara olan Çanakkale’nin sorunları bulunuyor. Özellikle merkezde yıllardır çözülemeyen konular vatandaşları bezdirirken, kentliler her fırsatta bu sorunları dillendirmeye devam ediyorlar.

Geçtiğimiz gün AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ile röportaj gerçekleştirdik ve Çanakkale’nin eksiklerini sorduk. İskenderoğlu tek tek cevaplandırdı…

Ne sıklıkla Çanakkale’ye geliyorsunuz?
“Ankara’da işlerim biter bitmez soluğu Çanakkale’de alıyorum”

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Çanakkaleliler beni her hafta sonu görüyorlar. Ben her hafta sonu Çanakkale’deyim. Ankara’daki çalışmalarımız biter bitmez soluğu Çanakkale’de alıyorum. Ankara’da olma sebebimiz, Çanakkaleliler için daha kaliteli hizmet getirmektir. Meclis kapanır kapanmaz, bütün yazımızı Çanakkale’de geçireceğiz.”

Belediye başkanları ile görüşüyor musunuz?
“Tüm belediye başkanlarımızı aradık, sizler için neler yapabilir dedik”

İskenderoğlu, “Çanakkale her şeyin en iyisine ve güzeline layık. Çanakkale bizim ecdada olan borcumuzu ödememiz gereken bir yer. Her şey rağmen ne yazık ki Çanakkale’nin eksikleri var. Bunu söylediğimiz zaman siyaset olarak algılanıyor. Biz evet, seçimlerde siyaset yapıyoruz. Birbirimizi, kişiliklerimizle değil, projelerimizle ve yaptıklarımızla eleştiriyoruz. Ama seçimlerden sonra, ben de, Bülent beyde, bütün belediye başkanlarımızı aradık. İktidar vekilleri olarak sizler için neler yapabilir dedik…”

“Kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz””

Bugün şunu söyleyebiliyorum ki, Çanakkale’de üretilen 110 tarım ürününün 30 tanesi Türkiye’de bir numara… İhracatımızı arttırmaya çalışıyoruz. Kendimizi geliştirmeye çalıyoruz.”

“Kapımız her zaman herkese açık”
İskenderoğlu, “Bir defa kapımız, herkese açık. Siyasette farklı yol yürüdüğümüz tüm arkadaşlarımıza bile kapımız açık. Tek kırmızı çizgimiz terörle araya mesafe koyabilmektir. Mecliste özellikle Çanakkale vekili olmanın ne demek olduğunu, Çanakkale dendiği zaman gözlerin nasıl parladığını görüyorum…

“Kültür merkezi için yer gösterilsin dendi, o yer bir türlü gösterilmedi”

Çanakkale’de bir defa bir kültür merkezi eksik. İÇDAŞ Kongre Merkezi’ni yaptı ama bizim hayal ettiğimiz çok daha büyük bir projedir. Dönemin bakanı, eski kayıtlara bakıldığında görülecektir, Ertuğrul Günay’ın bakanlığında, Belediye Başkanımıza, bize yer gösterin size kültür merkezi yapalım dediler. O yer bir türlü gösterilmedi. Çanakkale’de opera, tiyatro, bale izleyebileceğimiz bir kültür sarayı inşa etmek, bizim olduğumuz makamlar için bir boyun borcudur. Siyaset yaparken, ben torunlarıma, yanlarından geçerken bu bizim dönemimizde yapıldı demek istiyorum. Kalıcı eserler göstermek ve arkada bırakmak istiyorum.”

Çanakkale’nin eksiklikleri nelerdir?
“Kültür merkezi-Düğün salonu-mezbaha hala yok!”

İskenderoğlu, “Çanakkale’de turizmi canlandıralım diyoruz. Çanakkale’nin her metrekaresinde, tarihten farklı izlere rastlamak mümkün… Topraklarından bereket fışkıran bir Çanakkale’de biz şu anda olmayan tiyatro salonunu konuşuyoruz. Mezbaha yok. Düğün salonu yok. Bunlar tabi yerel yönetimlerin yapması gereken projeler.

“Sokaklar kirli ise o kent turizm kenti değildir”

Sabah 07.00’de kalktığınızda, bir turizm şehrinde çöp görülmemeli. Hepimiz dünyanın farklı yerlerine gidiyoruz ve eğer sokakları kirli ise o kent turizm kenti değildir. Biz Çanakkaleliler olarak medeni insanlarız ve kaliteli yaşamayı hak ediyoruz.”.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech