Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Salgın ı̇nternette alışverı̇şı̇ artırdı”

Çanakkale Ticaret Borsası(ÇTB) Başkanı

Çanakkale Ticaret Borsası(ÇTB) Başkanı Kaya Üzen, salgının elektronik ticaret alışkanlığını artırdığını belirterek, TOBB ve Ticaret Bakanlığı’nın e-ticarete ilişkin somut adımlarının gerekli ve değerli olduğunu belirtti. Kaya Üzen, Koronavirüs’ün e-ticaret alışverişini artırdığını, bu sahanın tüketicilerde memnuniyeti, işletmelerde profesyonelliği daha ileri seviyelere getirdiğini belirtti. Başkan Üzen, e-ticarette güvenlik sorunlarının aşılması için somut adımlar atan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a teşekkür etti.

Çanakkale Ticaret Borsası’nın haberine göre; ÇTB Başkanı Kaya Üzen, değerlendirmesinde “E-ticaret; esnafımız, girişimcimiz, üreticimiz için kaçınılmaz bir saha. Bu sayede masraflar azalarak, rekabet gücü artıyor. Katma değeri her açıdan yüksek. Ülkemizin e-ticaret pazarında küresel bir güç haline gelmesi umut verici. Sadece 2019 yılında 136 milyar TL’lik bir işlem yapılması dikkat çekici. Pandemi ilanından itibaren online e-ticaret eğitimlerine talep %826 oranında artış gösterdi. Tüm bu veriler motivasyonumuzu e-ticarete yönlendirmeli. Dijital dönüşüm çağımızın olmazsa olmazı” dedi.

İNTERNETTE ALIŞVERİŞİN GÜVEN PROBLEMİ BİTECEK
Başkan Kaya Üzen, Ticaret Bakanlığı önderliğinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üyesi şirketlerin e-ticaret alanında tüketicilerin internet alışverişlerini güvenle kullanmasını amaçlayan ‘Güven Damgası’ uygulamasının önemine de dikkat çekti.

Üzen “TOBB Ticaret Bakanlığı himayesinde, e-ticaret sitelerine güven damgası vermeye başladı. 100’den fazla kriteri kontrol ederek, ilgili şartları sağladığını kanıtlayan e-ticaret sitelerine, sürecin sonunda ‘güven damgası’ veriyor ve internet sitelerinde ‘TR-GO’ logosunu yerleştirmelerine izin veriliyor. Bu sayede burada iş yapma kültürüyle birlikte, ana problem olan internet alışverişine duyulan güven krizi de çözülmüş olacak.” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech