Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gerçekler hapsedilemez”

MİT mensubunun cenaze törenine

MİT mensubunun cenaze törenine ait görüntüleri paylaştıkları gerekçesiyle 4 aydır cezaevinde tutuklu bulunan 6 gazeteci, ilk kez hakim karşısına çıktı. CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Nerede bir haksızlık, hukuksuzluk varsa yerimiz her zaman tam karşısı olmuştur. Gazeteciliğin, haber alma özgürlüğünün yargılandığı davada İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeyiz. Kimse unutmasın ki gerçekler hapsedilemez” dedi.

Odatv yöneticileri Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu ile editör Hülya Kılınç; Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ve Yeni Yaşam gazetesi yöneticileri Ferhat Çelik ile Aydın Keser, İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Yaklaşık dört aydır tutuklu olan 6 gazeteciyle ilgili suçlama, Libya’da şehit olan MİT mensubunun cenazesiyle ilgili haber yapmalarına dayandırılıyor.

Duruşma başlamanın öncesinde ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, HDP Milletvekili Hüda Kaya, HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, HDP Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Halkevleri Genel Başkanı Nuri Günay, SOL Parti Yöneticisi Alper Taş, TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun da aralarında bulunduğu siyasiler, vatandaşlar ve gazeteciler, bu haksız tutuklamaya tepki göstererek ellerinde dövizlerle yaşananları protesto etti.

Muharrem Erkek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Nerede bir haksızlık, hukuksuzluk varsa yerimiz her zaman tam karşısı olmuştur. Gazeteciliğin, haber alma özgürlüğünün yargılandığı davada İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeyiz. Kimse unutmasın ki gerçekler hapsedilemez” dedi.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech