Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üreticiyi dolu vurdu

Çanakkale’de son günlerde etkili

Çanakkale’de son günlerde etkili olan dolu, özellikle çiftçileri olumsuz etkiledi. Çanakkale ili genelinde, ilçelerde lokal şekilde üreticiler doludan etkilenirken, ilçelerde hasar tespit çalışmaları da başladı. Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Kaya, “Biga’da 2 bin dönüm domates arazisi tahrip oldu. Gelibolu’da, Bayramiç’te üreticiler 2 gündür doludan etkileniyorlar” dedi.

Çanakkale’de son 3 gündür çiftçiler dolu ile zorlu bir imtihan veriyorlar. Geçtiğimiz günlerde Bayramiç’te etkili olan dolu, bir sonraki gün Gelibolu’da, dün ise Biga’da etkili oldu. Zaman zaman ilçelerde ulaşım bile aksar hale gelirken, araziler doludan olumsuz etkilendiler. Birbirinden farklı bölgelerde meydana gelen hasarlar ile ilgili Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Lokal olarak doludan etkilenen araziler oldu dedi.

 “Bölgemizde son günlerde etkili dolu yağışı görüyoruz”
Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, Çanakkale bölgesinde lokal olarak etkili olan dolu yağışının çiftçilere olan olumsuz etkisini değerlendirdi. Kaya konuyla ilgili, “Son bir haftadan beri ülkemizin batı kesimlerinde ciddi şekilde yağış geçişleri oluyor. Gündüz sıcaklığı ve gece soğukluğunun çatışması ile zaman zaman dolu yağışı görüyoruz.

“Bölgede hasar tespit çalışmaları sürüyor”
Çanakkale’de belli bölgelerde dolu etkili oldu. Biga bölgesinde, dolu yağdı. 2 bin dönüm domates alanında bir tahribat meydana geldi. Mutlaka buğdaylarda da tahribat yaşanmıştır. Çalışmalar başladı. Bölgede hasar tespit çalışmaları sürüyor. Özellikle domates dikili alanda ciddi şekilde zarar bize aktarıldı. Bir Biga değil ama önceki gün Gelibolu’da, 2 gün önce Bayramiç’te hasar meydana geldi. Ekili, dikili alanlarda üreticiler ne yazık ki hasar gördüler” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech