Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mavi bayrak dalgalanmaya başladı

Çanakkale Belediyesi tarafından sahil

Çanakkale Belediyesi tarafından sahil kesimlerinde Mavi Bayrak sayısını arttırarak sürdürebilirliği sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Barış kordonunda yer alan Barış Plajı, Mega Beach Belediye Halk Plajı ile Güzelyalı Belediye Halk Plajı’nda, 2020 yılında da nitelikli plajlara verilen “Uluslararası Çevre Ödülü Mavi Bayrak” verildi. Dün gerçekleşen mavi bayrak töreni il bayraklar plajlarda dalgalanmaya başladı.

Çanakkale Belediyesi’nin haberine göre; Çanakkale Belediyesi, çevre dostu bir anlayışla gerçekleştirdiği yatırımlar ve sürdürdüğü çalışmalar neticesinde özellikle kent merkezinde Barış Plajı ve Mega Beach Belediye Halk Plajı olmak üzere mücavir alanda da Güzelyalı Belediye Halk Plajı’nda bu sene de Mavi Bayrak dalgalandırmaya hak kazandı.Dün, saat 10.00’da mavi bayrak töreni gerçekleşti.

“Çaba ve mücadeleyi takdir ediyoruz”
Etkinlikte ilk olarak konuşma yapan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, “Biz, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı olarak ülkemiz adına önemli bir gururu yaşıyoruz. Bugün Türkiye, Mavi Bayrak sıralamasında İspanya ve Yunanistan’ın ardından 486 plajı ile 3. sıradadır. Çanakkale’nin özellikle kent merkezinde bulunan Barış Plajı’nda 6 yıldır Mavi Bayrak dalgalandırdığını ifade eden Karataş, kent merkezinde Mavi Bayrak almanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Kent merkezine bayrak verebilmek ve bu bayrağı koruyabilmek çok önemli. Barış Plajı’nda 6 yıldır Mavi Bayrak korunuyor. Bununla ilgili çaba ve mücadeleyi takdir ediyoruz” diye konuştu.

“Çevre yatırımları tamamlandı”
Törende konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Mavi Bayrak alan iki plajımız kent merkezinde yer alıyor. Kent merkezinde bunu başarmış olmak, Mavi Bayrak almak kolay değildir. Bunun için, alt yapı çalışmalarımıza uzun yıllar devam ettik. Özellikle yağmur suyu, kanalizasyon çıkışları, arıtma tesislerinin yapılması gibi pek çok noktada çalışmalarımızı bitirdik. Tüm yapılan tahlillerde önemli sonuçlar alıyoruz.

Özellikle Covid-19 sürecinde halk sağlığı çok önemli bir noktaya geldi. Deniz suyundan virüs geçmiyor ama plajdan geçebilir. Bunun için düzenlemelerimizi buna göre yaptık” ifadelerinde bulundu.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech