Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Bundan sonrası bundan önceki gibi olmayacak”

Çanakkale Kent Konseyi’nin “Konuşuyorum” programının ikinci konuğu Uzman Psikolog Serdar Topal oldu. Topal, konuşmasında “Dünya çok farklı bir deneyimden geçti. Bundan sonrası bundan önceki gibi olmayacak. Bu hepimizi değiştirdi. Yeni şeyler fark ettik. Belki hayatımızda daha önce var olan pek çok şeyin bir anlamının olmadığını fark ettik. Yeni anlamlar katmayı öğrendik yaşantımıza” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Kent Konseyi instagram  “@canakkalekentkonseyi” hesabından Perşembe günleri Saat:21.00’da canlı yayınlanan “Konuşuyorum” programında bu hafta COVİD-19 salgınının psikolojik boyutu konuşuldu. 2019’un sonlarında Çin’den tüm dünyaya yayılan, 11 Mart’ta da ilk kez Türkiye’de görülen Covid-19 salgını Çanakkale’de toplumun tüm kesimlerini derinden etkiliyor.

Canlı yayında  “#konuşuyorum” hashtag ile sorularında yöneltilebildiği programda Uzman Psikolog Serdar Topal, şu ifadeleri kullandı:

“BİRÇOK ANLAMDA FARKINDALIKLARIMIZ ARTTI”
“Salgının ilk günlerinde çocuklar, yetişkinler ve yaşlılarımıza hep birlikte evde kalacağız dedik. Ona uyum sağladılar. Evde kendilerini güvende hissediyorlardı. Şimdi de diyoruz ki dışarı çıkmanız lazım. Uyum sağlanması gereken yeni bir durumdan söz ediyoruz. Bu süreçte İnsanları korkutmak sağlıklı değil. Hiçbir şey yokmuş gibi davranmakta doğru değil.  Hafif düzeyde korkutup çıkış yolunu göstermek daha etkili oluyor. Yol gösterdiğiniz zaman daha doğru çözümler oluyor. Risk bilinmeli ama onun üstesinden gelecek yollarda gösterilmeli.  Dünya çok farklı bir deneyimden geçti. Bundan sonrası bundan önceki gibi olmayacak. Bu hepimizi değiştirdi. Yeni şeyler fark ettik. Belki hayatımızda daha önce var olan pek çok şeyin bir anlamının olmadığını fark ettik. Yeni anlamlar katmayı öğrendik yaşantımıza. İnsanlara dokunamamanın sarılamamanın tokalaşamamanın ne kadar sıkıntılı olduğunu fark ettik. Bugüne kadar farkında olmadıklarımızı fark ettik. Birçok anlamda farkındalıklarımız arttı.”

“YAŞANTIMIZDA YENİ ŞEYLER BİZİ BEKLİYOR”
“Bütün bu kazanımların ben önemli olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra toplumsal yaşam içinde önemli değişiklikler geleceğini düşünüyorum. Ve hayatımızın birçok alanında bu değişimlere tanıklık ediyoruz. Belki bundan sonra bir çok şey online olma anlamında ilerleyecek. Karşımıza yeni meslekler çıkacak. Yeni iş olanakları çıkacak. Yeni teknolojiler çıkacak. İnsanoğlu tekrar böyle bir durumla karşılaşırsa neler yapabilir buna ilişkin yeni yaklaşımlar otaya çıkacak. Bunun üzerine çalışacaklar. Bundan sonra bundan önceki gibi olmayacak. Yaşantımızda yeni şeyler bizi bekliyor. Uyum sağlama konusunda ne kadar esnek olursak o kadar rahat ederiz. Bazı durumlarda esneklik bizim uyumumuzu kolaylaştırıyor daha rahat adapte olduğumuz için daha az kaygı yaşıyoruz.”

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech