Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Virüsle ‘imtihan’a hazırız

Çanakkale İl Milli Eğitim

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, koronavirüs pandemisi sebebiyle büyük tedbirler altında gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sistemi(LGS) öncesi, GÜNDEM’e özel açıklamalarda bulundu. İl genelinde sınav kaydı olan 7 bin 200 öğrenci için 455 salon hazırlandığını ve bir sınıfta en fazla 20 öğrenci olacağını söyleyen Müdür Yılmaz, “Sınıflarımız dezenfekte edildi, her türlü önlem alındı. Sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına azami ölçüde dikkat ediyoruz. Özel durumdaki çocuklar için hastanelerde dahi sınav yapabiliyoruz. Şu an için COVİD pozitif çocuğumuz da yok. Kent olarak sınava hazırız” şeklinde konuştu.

Mart ayından bu yana Türkiye’de de görülmeye başlanan ve ciddi can kayıplarına sebep olarak bir salgına dönüşen Covid-19 Koronavirüs, eğitim sektörünü de olumsuz etkiledi. Okulların uzaktan eğitime geçtiği pandemi sürecinde, sınav takvimi de merak konusuydu. Uzun oturumların neticesinde nihayet beklenen gün, geldi çattı. ‘Ertelensin mi?, ‘İptal mi edilsin?’ , ‘Yoksa bir an önce yapılsın mı?’ tartışmalarının ardından Liselere Geçiş Sistemi(LGS) sınavı için maraton cumartesi günü başlayacak.

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz da, bu önemli günün öncesinde GÜNDEM’e özel açıklamalarda bulundu. Yılmaz, vatandaşların panik yapmaması gerektiğini, virüse karşın tüm tedbirlerin alındığını kaydeden Yılmaz şöyle konuştu:

“TÜM TEDBİRLER OLMASI GERKEN DÜZEYDE”
“Çanakkale’de şu an sınava girebilecek 7 bin 200 öğrencimiz var. Pandemi sebebiyle sınava girme durumundaki tüm öğrencilerin kaydı otomatik yapıldığı için gelmeyen öğrencilerimiz de olacaktır. Ama biz her öğrenci için hazırlığımızı yaptık. 455 salonda, 20 kişiyi geçmeyecek şekilde bir sınav düzeni hazırladık. Bununla birlikte sınav esnasında bin 230 sınav görevlimiz olacak. Tüm tedbirleri, üzerinde düşünerek aldık. Mesela çocuklar, rahatsız olurlarsa sınav esnasında maskelerini çıkarabilecekler. Bu bir zorunluluk değil. Zaten sınıfa kadar maskeyle gelecek, tek başına bir sırada oturacak ve sıralar arasında sosyal mesafe olacak. Bu durumda çocuk rahatsız olursa maskeyi takmak zorunda değil. Yani en küçük detaya kadar her şey düşünüldü. Öyle ki bir tık daha fazla tedbir, zararlı olurdu. Dezenfektan tünelleri falan… Bunlar hem çocuk için riski hem de zaten gerek yok. Şu an her şey olması gereken düzeyde. Velilerin de çocukların da kaygılanmasını gerektirecek bir durum yok.”

“HER ÖĞRENCİYE İKİ MASKE DAĞITILACAK”
“Sınava gelen öğrencilere virüs tedbirleri kapsamında iki ayrı maske dağıtacağız. İlki, birinci oturum öncesinde okul girişinde, ikincisi ise ikinci oturumun başında sınıfta verilecek. Bununla birlikte okul binası önünde ayakkabılar için, her sınıfta ise eller için dezenfektan kullanacağız. Sınavlarda kullanılacak tüm tedbir ürünlerini de kendimiz yaptık. Maskeyi Merkez Halk Eğitim’de, dezenfektan üretimini ise Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdik.”

“HASTANELERDE DAHİ SINAV YAPABİLİYORUZ”
“Şu an için Çanakkale’de COVİD-19 pozitif olan bir öğrencimiz yok. Bu tabii bizler için olumlu bir gelişme. Kaldı ki zaten özel durumu olan çocukları evlerinde ya da hastanelerinde de sınav yapabiliyoruz. Virüsten önce de bu sistem vardı. Kolu kırılan, gözlerinde problem olan ya da bir durumu sebebiyle herkesin olduğu sınıfta sınava giremeyecek bir öğrencimiz varsa, onu uygun yerde sınava tabii tutabiliyoruz.”

“SINAVIN ERTELENMESİNDEN YANA DEĞİLDİM”
Müdür Yılmaz, verdiği bilgilerin ardından konuyla ilgili şahsı görüşünü de açıklayarak sözlerini şöyle noktaladı: “Ailelerin endişelerini anlıyorum. Kaldı ki benim de bir kızım var ve o da girecek bu sınava. Ama şunu kesinlikle belirtebilirim ki, bütün tedbirleri Hıfzısıhha Kurulu’nda uzun uzadıya oturduk, konuştuk. Önlemlerimizi aldık. Yani mesela yarın ayrı bir sınıf talebi olsa, bir öğrencimizin özel bir durumu gelişse bunu hemen karşılayacak noktadayız. Bu yüzden ben şahsen sınavların ertelenmesinden yana değildim. Bir an önce olsun, çocuklar da bu stresi daha fazla yaşamasın.”

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech