Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Takipçisi olacağız”

Tarım ve Orman Çalışanları

Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası(Toç Bir-Sen) tarafından yapılan açıklamada Gökçeada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanlarına yapılan saldırıyı kınanarak “Saldırganların gerekli cezaya çarptırılmasının takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.”

Açıklamada şöyle dendi: ”Gökçeada’mızda, mesai mefhumu gözetmeksizin, zor şartlar altında, büyük fedakârlıklarla ve 7 gün/24 saat esası ile görev yapan Gökçeada İlçe Tarım ve Orman personelimiz, Ülkemizin Covid-19 ile mücadele ettiği bu zor günlerde bile çalışmalarını aksatmadan, ülke ve millet sevdası ile görevlerini yürütmeye devam etmişlerdir. Ancak; halk sağlığını korumak, gıda güvenliği sağlamak, hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği iş ve işlemlerini yürütmek, ormanlarımızı ve tabiatı korumak amacı ile cansiperane görev yapan Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarımız da sahada yapmış oldukları görevler nedeni ile tıpkı sağlık çalışanları gibi sık sık sözlü veya fiziksel şiddete maruz kalmakta, yaralanan ve yaşamını yitiren arkadaşlarımız olmaktadır. Mesai arkadaşlarımıza karşı neredeyse her gün yaşanan bu şiddet olaylarının sayısı her geçen gün artmakta ancak, resmi makamlarca yeterince hukuki ve idari tedbir alınmamaktadır.”

“SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ”
“Maalesef Gökçeada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görev yapan mesai arkadaşlarımız, görevlerini icra ederken saldırıya uğramışlar ve şiddete maruz kalmışlardır. Gökçeada’da gerçekleşen olayda, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelimiz Veteriner Hekim Ceyhun Aymelek, 11 Haziran Perşembe günü Dereköy’de görevi esnasında darp edilmiştir. Tarım-Orman çalışanlarının yetkili sendikası Toç Bir-Sen olarak; yaralanan mesai arkadaşımıza acil şifalar diliyor, tüm teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bakanlığımız Çalışanlarına yapılan saldırıları ve faillerini şiddetle kınıyor, gerekli tahkikatın bir an önce yapılarak, faillerin hak ettikleri cezaya çarptırılmaları hususunda hukuki olarak tüm süreci yakından takip edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile sağlık çalışanlarının tamamına yönelik (Kamu çalışanı, özel sektör çalışanı, doktor, hemşire, şoför, hasta kabul memuru vb. hiçbir sınıf ve unvan ayrımı gözetmeksizin) uygulanan şiddeti önlemek amacı ile ceza oranları artırılmış ancak, ısrarla talep etmemize rağmen tarım orman çalışanlarımız söz konusu yasa kapsamına dâhil edilmemiştir.”

“GÖKÇEADA’DA YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZIN ELİNDEN GELENİ YAPACAĞINA İNANCIMIZ TAM”
“Gökçeada’da yaşayan değerli vatandaşlarımızın yaşanan bu üzücü olayın tekrar etmemesi için ellerinden geleni yapacaklarına inancımız tamdır. Olayın yaşanmasının hemen ardından saldırıya uğrayan çalışanımızı arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten Genel Başkanımız Hüseyin Öztürk’e, bizleri arayarak destek mesajı veren teşkilatımızın değerli mensuplarına, burada bizi yalnız bırakmayan Gökçeada Memur-Sen teşkilatımıza ve değerli üyelerine, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan çalışanlarımıza ve siz değerli basın mensuplarına katılımlarından ve desteğinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech