Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Özel eğitim merkezlerinin açılışı ertelenmeli”

Eğitim Sen Çanakkale Şubesi

Eğitim Sen Çanakkale Şubesi tarafından paylaşılan Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu açıklamasında, “Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin açılmasının ertelenmesi bu alanda örgütlü olan ÖZRÖ-DER tarafından da dile getirilmektedir. Bu merkezlerde çalışanların ve hizmet alanların sağlığı açısından özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin açılışı ertelenmelidir” denildi

Yapılan açıklamada şöyle dendi: “Sağlık Bakanı tarafından açıklanan yeni vaka sayıları salgının ciddi bir tehlike olarak varlığını sürdürdüğünü göstermiştir. Tüm kurumlar aldıkları veya alacakları kararlarda bu durumu mutlaka temel hareket noktası olarak kabul etmelidir. Öğretmenlerin, Haziran 2020 mesleki çalışmalarını okullarda yüz yüze yapması kararı da bu bağlamda MEB yönetimi tarafından yeniden değerlendirilmek durumundadır. Öğretmenlerin sağlığı açısından risk oluşturacak bu karar değiştirilmeli ve mesleki çalışmaların uzaktan yapılmasına dönük karar alınmalıdır. Önceliğimiz öğretmenlerin sağlığıdır.”

“696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçirilen işçiler yılda 10 ay çalışıyor ve sigortaları da 300 gün üzerinden vize ediliyor. Sonraki iki ayda iş akitleri askıya alınıyor. Bu kapsamda çalışan 32 bin işçinin işsizlik ödeneğinden de yararlanması mümkün değildir. Üstelik MEB dışındaki kurumlarda aynı statüde çalışan işçilere dönük bu türden bir uygulama da söz konusu değildir. Okulların kapalı olduğu dönemde çalışanlara ücret ödenmemesi için yapılan bu uygulama kabul edilemez. MEB, 696 sayılı KHK’ya göre istihdam edilen arkadaşlarımızın iş akitlerinin süresini 12 aya çıkarmalı ve bu mağduriyeti ortadan kaldırmalıdır.”

“KARARLAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”
“Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 40. maddesinin 6. fıkrasına göre, zorunlu hizmet alanına atananlardan, zorunlu hizmet bittikten sonra o alanda göreve devam edenlere artırımlı hizmet puanı verilmektedir. Artırımlı hizmet puanının sadece zorunlu hizmet için gelen öğretmene verilmesi, aynı okulda çalışan öğretmenler arasında eşitsizliğe neden olmaktadır. Hizmet puanı bir yıl boyunca yapılan işin karşılığında öğretmene verilen puandır. Doğal olarak, yapılan işin dışında, atanma şekli veya diğer unsurlar hizmet puanına etki etmemelidir. Eğitim Sen’in de katıldığı, 10-11 Ekim 2019 tarihinde MEB tarafından düzenlenen “Öğretmenlerin Yer Değiştirme Süreçlerini Değerlendirme ve Geliştirme Çalıştayı” konunun ayrıntılı tartışıldığı bir çalışma oldu. Artırımlı puan uygulanan okullarda çalışanların tamamının bu uygulamadan yararlanması, çalıştayda üzerinde mutabık kalınan konulardan biriydi. MEB’in ilgili yönetmelik maddesinde yapacağı küçük bir düzenleme ile bu sorunun çözülmesi mümkündür.”

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech