Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hastalık daha hafif seyrediyor”

ÇOMÜ Enfeksiyon Hastalıkları öğretim

ÇOMÜ Enfeksiyon Hastalıkları öğretim üyesi Doç. Dr. Alper Şener, geçtiğimiz gün pandemi süreci ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Mart ayından beri virüs salgını ile boğuştuğumuz bu günlerde Şener, virüsün bulaşma durumu ve vatandaşlardaki etkilerini değerlendirdi.

Mart ayından beri koronavirüs salgını ile boğuşan Türkiye’de, 1 Haziran itibariyle hayat normale döndü. Yoğunluklar ve sosyal yaşam eski haline geri dönerken, ÇOMÜ Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener önemli değerlendirmede bulundu.

Şener, “Mayıs ikinci haftasından beri takip edilen hastalarda PCR test pozitifliği düşüyor. Hastaların Klinik tablosu daha hafif başlıyor, daha hafif seyrediyor. Örnek ateş daha nadir görüyorum. Akciğer tutulumu daha hafif seyrediyor, yoğun bakım ihtiyacı daha az oluyor.

Buna karşın akciğer tutulumu daha geç iyileşiyor, hastalara taburcu olduktan 2-3 hafta sonra bile özellikle halsizlik ile yeniden acile başvuruyor. Klinik düzelme daha yavaş olmaya başladı. Virüsün farenks ve nazofarenkste geçirdiği süre kısalmış olabilir, virüs yoğunluğu azalmış olabilir. Virüsün patogenezinde adaptasyon olmuş olabilir. Örnek alımında hatalar( yoğunluktan-tükenmişlik) olabilir, ön işlem yapılmadığı için vaka atlanıyor olabilir” paylaşımında bulundu.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech