Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HİBRİT OTMOBİL

Hibrit (melez) otomobillerin amacı benzin sarfiyatını azaltmaktır.

Hibrit (melez) otomobillerin amacı benzin sarfiyatını azaltmaktır. Bunu sağlamak için sıkışık trafikte, düşük hızlarda benzin motoru yerine elektrik motorunu kullanmakta ve bu sayede kısmen 0 emisyon salınımı sağlamaktadırlar. Elektrik motorunun çalışması için gerekli enerji, benzin motoru çalıştırıldığı zamanlarda ya da frenleme sırasında akülere şarj edilmektedir. Dolayısıyla bu araçların elektriğe bağlanarak şarj edilmesi gibi bir gereksinim yoktur.

İstenildiğinde benzinli istenildiğinde elektrik motoruyla ilerleyebilen ilk aracı 27 yaşındayken Ferdinand Porsche yapmıştır. 1902 yılında “Mixte-Wagen” adını verdiği aracı tanıtmıştır. Viyanalı bir fayton üreticisi olan Ludwig Lohner ile birlikte çalışan Porsche 4 silindirli bir Daimler motoruna aküler, bir jeneratör ve elektrik motorları eklemiştir. Bu haliyle Mixte benzinli motor stop edildiğinde bile akülerin çalıştırdığı elektrikli motorla ilerlemeye devam edebilmekteydi.

Hibrid arabaların yaklaşık 10 yıl içerisinde, benzin motorlu arabaların yerini alacağı düşünülmektedir. Toyota‘nın Toyota Prius modeli, Honda‘nın Honda Insight ile başladığı günümüzde Honda Civic Hybrid ile devam eden serileri hibrit otomobillere örnek olarak verilebilir..

GEÇEN HAFTADAN DEVAM

  • 1860 – Hava gazı ile çalışan ticari bakımdan elverişli ilk motor Belçikalı mühendis Jean Joseph Etienne Lenoir( 1822-1901 ) tarafından yapılmıştır.
  • 1862 – Fransız mühendisi Alphonse Eugène Beau de Rochas(1815-1893) 4 zamanlı çevrimin esaslarını ortaya koydu.
  • 1867 – Alman mühendisler Nicolaus August Otto(1832-1891) ve Eugen Langen (1833-1895), Rochas’ın bulduğu prensipleri pratiğe çevirerek dört zamanlı çevrime sahip motoru yaptılar.
  • 1876 – Nicolaus August Otto, ilk dört zamanlıgaz motorunu üretti.
  • 1877 – Otto yaptığı motorun patentini Amerika’dan aldı.
  • 1878 – İngiliz mühendisi Dugal Clerk iki zaman esasınagöre çalışan ilk motoru yaptı.
  • 1880 – Amerika’da George Braytonbenzin yakıtlı motor yaptı.
  • 1885 – Benzinleçalışan içten yanmalı motora sahip ilk otomobil Alman mühendis Karl Benz tarafından yapıldı
  • 1889 – ViyanalıSiegfried Marcus (1831-1898) geliştirdiği motorla viyana sokaklarında 12 km hızla gezerken halkın panik yaşamasına sebep olmuş birkaç kaza yapmıştır. 17 suçtan mahkemeye verilen Marcus keşif yapmayı bıraktı.
  • 1890 – Herbert Akroyd Stuart, bir kaza sonucu kızgın bir yere değen gaz yağının hava ile karışarak yandığını gördü. Bu olaydan etkilenerek yaptığı deneylerle motorunu geliştirdi ve patentini aldı. Motorunda yakıt emilen ve hafifçe sıkıştırılan hava içerisine bir memeden gönderilerek patlayıcı ve yanıcı bir karışım oluşturulmaktaydı. Bu karışımın yanabilmesi için cidarları yüksek derecede ısıtılan ve buharlaştırıcı adı verilen bir ön yanma odası vardır. Ana yanma odasına bir kanalla birleştirilen bu oda ilk hareket için dışarıdan alevle ısıtılmaktadır. Bu motorda havanın ısısının sıkıştırma oranıyla arttığı düşünülmediğinden verim düşük olmuştur.
  • 1890 – Bir Alman mühendis olan Capitaine, Akroyd’un motoruna benzeyen bir motorun patentini aldı. Bu motorlar yarım dizel (kızgın kafalı) motorların esasını oluşturdu.DEVAMI VAR

EYYY KOVALAKUS

Korona virüs kovalakuslar için bir kaçış fırsatı olabilir. Tatile çıkmak için uygun otel, motel, bungalov arama sana bir fırsatım var… Fiyatı sana uygun 495 bin dolar. Güzel ama…

 Country Coach Magna 630

 MİZAH

Japonlar, devlet desteğiyle Toyota’yı ilk ürettiklerinde batılılar dalga geçip “yürüyen kül tablası” diyorlardı. Amerikalılar ise Japonlara; siz ancak oyuncak araba (toy auto) yaparsınız dediler ve Japonlar da o hırsla bugün dünyanın hemen hemen her yerinda satılan TOYOTA’yı yaptılar! Şaka şaka.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech