Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ulaşımda HES dönemi

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde ulaşımda HES döneminin başladığı kamuoyuna duyuruldu. Hayat Eve Sığar mobil uygulaması ile artık ulaşımda vatandaşların sağlık durumlarına anlık ulaşılabilecek.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından HES uygulamasının artık ulaşımda kullanılacağı duyuruldu. HES ile ilgili bilgilendirmede bulunan Bakan Koca, uygulamanın kullanıcı sayısının 10 milyonu aştığını, uygulamanın evden çıkıldığında vatandaşlara rehber olacağını ifade etti.

“Öncelikle şehirlerarası ulaşımda uygulanacak”

Bakan Koca HES uygulaması ile ilgili, “Bu uygulamaya öncelikle şehirlerarası ulaşımda geçiyoruz. Mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz. Seyahatlerde sağlık durumlarının kontrolü, ilgili seyahat firması tarafından sağlanacak ve buna göre tedbir alınacak. Sonradan bir yolcuya eğer virüs bulaştığı tespit edilirse, yolculuk esnasında temas ettiği kişilerin takibi yapılacak.

“Seyahatlerde üst düzeyde güvenlik sağlanacak”

Tüm ulaşım süreçlerinde,  ‘Hayat Eve Sığar’ mobil uygulaması üzerinden, HES kodu oluşturulabileceği gibi kısa mesaj yoluyla da HES kodu alınabilecek. Böylece seyahatlerde tüm yolcuların en üst düzeyde güvenliği sağlanmaya çalışılacak.”

Mobil uygulama ve HES kodunun, önümüzdeki günlerde yaygın kullanımının hayatı kolaylaştıracağını aktaran Koca, Kovid-19’un sadece sağlık değil sosyal hayatı, çalışma hayatı ve insan etkinliğinin birlikte gerçekleştiği alanların neredeyse tamamını içerecek tedbirler gerektirdiğini anlattı.

HES nasıl aktif edilir?

HES uygulaması akıllı telefona indirilir. Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden HES Kodu İşlemleri bölümüne gidilir. HES Kodu Oluştur butonuna tıklanır. Kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur. Ya da uygulamada SMS yöntemi ile kod alınır. HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; T.C Kimlik Numarası, T.C Kimlik Seri Numarası’nın son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023’e SMS olarak atılır…

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech