Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskele meydanı mı Hayvan barınağı mı?

Çanakkale’de her gün yüzlerce

Çanakkale’de her gün yüzlerce vatandaşın kullandığı İskele Meydanı son zamanlarda köpek istilasına uğradı. 10-15’li gruplar halinde gezen ve çoğu zaman vatandaşa rahatsızlık veren köpeklerden vatandaşlar artık bezdi. Çanakkaleliler, “İskele meydanı mı hayvan barınağı mı belli değil” siteminde bulundular.

Çanakkale’nin göz bebeği, adeta vitrini olan İskele Meydanı, koronavirüs günlerinde insandan arındırılınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Bölge sahil kenarı olduğu için ve bariyerlerle kapatıldığı için vatandaşlar alanda görülmezlerken, vatandaşların yerine bölge sokak köpeklerine kaldı. Sokak köpeklerinin son zamanlarda sayıları bir hayli artarak 15-20’yi buldu.

Gazetemiz başta olmak üzere son zamanlarda Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne de çok sayıda şikayette bulunuldu. Edinilen bilgiye göre bölgede köpek yoğunluğunun olduğu fakat Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün şu anda her hangi bir çözüm üretemediği belirtildi.

“Kısırlaştırma ameliyatları Haziran’da tekrar başlayacak”
Virüs salgını dolayısıyla kısırlaştırma ameliyatlarının askıya alınması neticesinde, hayvanların agresif reaksiyonlar verebileceği ancak Haziran ayı itibariyle tekrar ameliyatların yapımına başlanacağı belirtildi. Ayrıca henüz ısırma ile ilgili bir şikayetin belediyeye bildirilmediği ifade edildi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech