Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üretimde Dur durak yok

Çanakkale’nin en verimli ovalarından

Çanakkale’nin en verimli ovalarından Kumkale, Kalafat, Tevfikiye, Çıplak, Halileli ovalarının bulunduğu batak ovasında, çeltik, mısır, ayçiçeği, domates, biber, kavun, karpuz dikimi gerçekleşti. Vali Orhan Tavlı ve Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya geçtiğimiz gün ovada üreticilerle ve çiftçilerle bir araya geldiler. Vali Tavlı, koronavirüs günlerinde tarım üretimine katkıda bulunan çiftçilere başarılar diledi.

Koronavirüs günlerinde, Çanakkale’nin en bereketli ovalarında ürün dikimi yapılmaya devam edilirken, çiftçiler her ne olursa olsun tarımsal üretim için canla-başla çalışmaya devam ediyorlar. Geçtiğimiz gün Vali Orhan Tavlı ve Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya tarımsal üretimi yerinde incelemek üzere batak ovasında bulundular. Çiftçilerle bir araya gelen Vali Orhan Tavlı, üreticinin görüşlerine kulak verirken, beklentileri de dinledi.

Çanakkale’nin en verimli ovalarından Kumkale, Kalafat, Tevfikiye, Çıplak, Halileli Köylerinin bulunduğu batak ovasında yeni dikimi gerçekleştiren çeltik, mısır, ayçiçeği, domates, biber, kavun, karpuz, üreticileri ile hasadı yaklaşan arpa, buğday üreticilerini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler alındı.

Üreticilerin görüş ve önerilerini dinleyen Vali Tavlı, Suyun israf edilmeden kullanılması ve Sosyal mesafeye uyulması konusunda üreticileri uyardı.

Bu yılın, biz bize yeteriz diyerek Çanakkale’nin bereketli topraklarını işleyen çiftçilerimizin yılı olacağını ifade eden Vali Orhan Tavlı,   olağanüstü gayret göstererek tarım üretimine büyük katkıda bulunan çiftçilerimize çalışmalarında başarılar dileyerek, hasadınız bol, kazancınız bereketli olsun temennisinde bulundu.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech