Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gökçeada’da yardımlar hız kesmeden devam ediyor

İçişleri Bakanlığı’nın Koronavirüs salgını

İçişleri Bakanlığı’nın Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında talimatlarıyla Çanakkale’de Vali Orhan Tavlı başkanlığında kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu Gökçeada’da, Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu koordinasyonunda kapı kapı vatandaşlarımıza ulaşıyor.

Çanakkale Valiliği’nin haberine göre; İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan Vefa Sosyal Destek Grubu yardımları ve destekleri kapsamında, Gökçeada’da 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan ve tespit edilen ailelere Gökçeada Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından hazırlanan temel gıda ve temizlik malzemesi yardım kolilerinin dağıtımı devam ediyor.

Gökçeada Kaymakamlığı koordinasyonunda oluşturulan Vefa Destek Grubu evlerinden çıkamayan vatandaşlarımızın, alışveriş, gıda, sağlık, temizlik, banka, PTT, resmi kurum, lojistik, maske vb. birçok ihtiyacını sahada ve koordinasyonda bulunan toplam 36 personelle,  aksaklığa meydan vermeden büyük bir özveriyle yerine getirmeye devam ediyor. Uygulamanın başladığı 22 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar 13.475 vatandaşımızın isteği, talebi, hizmeti Vefa Sosyal Destek Gruplarında görevli personellerimiz tarafından yerine getirildi. Ayrıca Vefa Sosyal Destek Gruplarında görevli personellerimiz talepte bulunan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın evlerini belirli aralıklarla temizlemeye devam ediyor.

YARDIM RAKAMLARI DA AÇIKLANDI
Açıklamada 116 Sağlık tedavi (ilaç, eczane vb.) 196 Banka, ATM; Bin 51 Gıda paketi desteği (Gıda, Alışveriş, Pazar vb.); 112 Seyahat İzni; ile 1200 Diğer (Çöp, Su, maske, eldiven vb.) konularda vatandaşlara yardımcı olunduğu ifade edilerek şöyle dendi:

“Gökçeada Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından Gökçeada merkezi ve merkeze bağlı köylerde 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan toplam 1.051 aileye temel gıda ve temizlik malzemeleri yardımı yapılmıştır. Maske üretimi gerçekleştirilen Gökçeada Halk Eğitim Müdürlüğünde üretilen maskeler vatandaşlarımıza ve sağlık çalışanlarına teslim edilmeye devam ediyor. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Gökçeada Ortaokulunda siperli maske üretimi yapılmaktadır.”

“İçişleri Bakanlığının koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Pazar/Satış Yerleri genelgesine istinaden Gökçeada Kaymakamlığı koordinasyonunda Gökçeada Belediyesi tarafından tüm işyerleri ve pazar alanları dezenfekte ediliyor ve sokak hayvanlarının günlük yemek ihtiyaçları karşılanıyor. Gökçeada Kaymakamlığı koordinasyonunda Marketlerde, Pazar yerlerinde Sosyal Mesafe ve maske kullanımı için gerekli tedbirler alınarak kontroller ve denetimler sıkı bir şekilde gerçekleştiriliyor.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech