Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“CHP’li Belediyeye ‘bağış’ yasak ama cemaatlere değil!”

CHP Çanakkale Milletvekili ve

CHP Çanakkale Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP’li Belediyelerin bağış, Corona mağdurlarına bağış toplamasının yasaklandığını ancak İsmailağa Cemaati’nin bağış toplamasına izin verildiğini belirterek “Devlet içinde devlet, paralel devlet işini iktidar iyi bilir. Görev ve sorumluluğunu yerine getiren belediyeleri, sırf CHP’li diye engelleyip cemaati serbest bırakmak… Anlaşılan o ki iktidar yaşananlardan hiç ders almıyor” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bir genelge ile belediyelere bağış yasağı getirilirken İsmailağa Cemaatinin ise Corona mağdurları için kullanılacağını iddia ettiği bir bağış kampanyası başlatması, muhalefetten çok sayıda ismi isyan ettirdi.

Duruma ilk olarak CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “İsmailağa ve benzeri Cemaatler, kamu kurumu ve yerel yönetim olan belediyelerden daha güvenilir ve daha ciddi kuruluşlar mıdır?” sözleriyle isyan etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye önerge verdiğini ifade eden Başarır, CHP’li belediyelere izin verilmezken AKP iktidarına yakın İsmailağa Cemaati’ne ait derneğe Covid-19 virüsü nedeniyle halktan bağış toplamasına izin verilmiştir. Söz konusu dernek de sosyal medyadan duyurusunu yapmış ve kumanya bedelini 100 TL göstererek toplanacak yardım için İBAN hesabı paylaşmıştır. CHP’li belediyelere karşı izlenen söz konusu tutum ile Cemaatlere karşı izlenen tam tersi tutum akıl ve mantık dışıdır” ifadelerini kullandı.

CHP Çanakkale Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, bu durumun bir çifte standart olduğuna dikkat çekerek “Devlet içinde devlet, paralel devlet işini iktidar iyi bilir. Görev ve sorumluluğunu yerine getiren belediyeleri, sırf CHP’li diye engelleyip cemaati serbest bırakmak… Anlaşılan o ki iktidar yaşananlardan hiç ders almıyor” şeklinde konuştu.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech